Cathedral Plaza rămâne în picioare. Ce spune Primăria Capitalei
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Primăria Capitalei a anunţat că nu are competenţe în ceea ce priveşte demararea procedurilor pentru demolarea Cathedral Plaza şi că atribuţiile privind avizarea desfiinţării imobilului revin exclusiv Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice şi proprietarului Cathedral Plaza. 

În acest sens, în continuarea demersurilor pentru punerea în aplicare a hotărârii judecătoreşti nr. 2520/28.06.2012, privind desfiinţarea Cathedral Plaza, Primăria Capitalei precizează că a formulat şi trimis către Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale o cerere privind eliberarea avizului de desfiinţare a imobilului.

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a transmis următorul răspuns: 'Avizul privind desfiinţarea unui imobil aflat într-o zonă de protecţie a unui monument istoric de grupă valorică A se eliberează de către Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN), după consultarea Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice, organism ştiinţific de specialitate în domeniul protejării patrimoniului cultural imobil, aşa cum este prevăzut în art. 33, alin. 1, pct. k, respectiv 'Comisia Naţională a Monumentelor Istorice propune avizul pentru intervenţiile asupra imobilelor situate în zonele de protecţie a monumentelor istorice şi în zonele construite protejate, pentru care nu există documentaţii de urbanism avizate conform art. 26, alin. 1, pct.7', se arată în comunicatul PMB.

[citeste si]

Totodată, potrivit MCIN, 'consultarea Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice se face la cererea proprietarului imobilului sau a altor persoane fizice sau juridice însărcinate legal de proprietar sau care au drepturi recunoscute juridic asupra imobilului, printr-o cerere făcută în acest sens.' PMB a menţionat că acest aviz este obligatoriu pentru 'orice lucrări de construcţii care se fac în zonele de protecţie a monumentelor'.

'De asemenea, este de menţionat că pe rolul instanţelor de judecată mai există şi alte litigii cu privire la acest imobil, iar cercetarea judecătorească în aceste cazuri nu este finalizată. Majoritatea dosarelor privind această speţă sunt suspendate până la soluţionarea dosarului nr. 8563/3/2013, aflat aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti, ce are ca obiect cererea de chemare în judecată formulată de proprietarul construcţiei - S.C. Millenium Building Development S.R.L. - prin care acesta a solicitat obligarea primarului Municipiului Bucureşti să emită actul administrativ de intrare în legalitate', se mai arată în comunicat.(Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel