Urmărește emisiunea live
Cățel incendiat de trei copii, la Buzău. Ministrul Vela, CLARIFICĂRI
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Ministrul de Interne Marcel Vela a reacționat în cazul cățelului incendiat de trei adolescenți, la Buzău. 

Printr-o postare pe Facebook, ministrul Marcel Vela a transmis că, „așa cum ați aflat, câinele care a fost incendiat la Buzău a fost salvat, iar acum este pe mâini bune.”

În continuare, ministrul a spus, pentru cei care nu cunosc povestea, că patrupedul „a fost victima inconștienței și teribilismului a trei adolescenți din comuna Mărgineni.”

„Aceștia au turnat acetonă pe cățel și i-au dat foc, iar pentru a-și prezenta “bravura” au postat filmulețul pe o rețea de socializare.În urma apariției imaginilor pe internet, polițiștii din cadrul IPJ Buzău s-au autosesizat și i-au indentificat pe tinerii agresori.”, a precizat Vela. 

Ce s-a întâmplat cu cățelul 

După ce a fost găsit la domiciliul autorilor, cățelul a fost luat și predat asociației pentru protecția animalelor Kola Kariola, „care va avea grijă de el.”

„Cu toții trebuie să fim atenți și să protejăm viața și aceste suflete nevinovate! De asemenea, pentru a clarifica toate aspectele, s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănire sau schingiuire a animalelor”, a precizat Vela.

„Nu voi tolera sub nicio formă abuzurile și violențele asupra necuvântătoarelor”

În încheiere, ministrul Vela a mai scris că „întotdeauna voi fi ferm cu cei care pun în pericol sănătatea acestor suflete dând dovadă de asemenea cruzimi. Cruzimile asupra animalelor comise de către tineri au consecințe extrem de grave în comportamentul lor de mai târziu și se pot transforma în infracțiuni cu violență împotriva oamenilor. Și nu mă refer doar la cazul prezentat aici.

Nu voi tolera sub nicio formă abuzurile și violențele îndreptate asupra necuvântătoarelor, motiv pentru care am propus și s-a adoptat în Guvernul României înființarea Poliției Animalelor în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.”

Dragi prieteni, Așa cum ați aflat, câinele care a fost incendiat la Buzău a fost salvat, iar acum este pe mâini...

Publicată de Marcel Vela pe Duminică, 22 noiembrie 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel