CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI, sfințire. Zeci de mii de credincioși, la coadă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Zeci de mii de credincioși sunt așteptați la Slujba de Sfințire a Catedralei Naționale. 

Slujba de sfințire începe la ora 09:00 și va fi oficiată de către Patriarhul Daniel și Patriarhul Ecumenic, Bartolomeu, însoţit de o delegaţie a Patriarhiei Ecumenice, precum şi delegaţia Bisericii Ortodoxe a Greciei, condusă de Mitropolitul de Patra, Hrisostom.

Până la ora 08:00, au ajuns în fața Catedralei, aproximativ 10.000 de persoane. La ora 08:00, în București sunt 2 grade Celsius. Maxima zilei va fi de 9 grade. La ora 08:00, Viorica Dăncilă a ajuns la Catedrala Mântuirii Neamului, împreună cu soțul. 

La această oră, este săvârșită Slujba Acatistului Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina în Catedrala Naţională. La ora 09:00, urmează Slujba de Sfinţire a Altarului Catedralei Naţionale. La sfârşitul slujbei se va citi Actul de sfinţire.

Toți oamenii care așteaptă la coadă vor putea să intre în altar. Ei vor primi un pachet. 

Sfânta Liturghie va începe la ora 10:30 şi va fi săvârşită în interiorul Catedralei Naţionale.

La ora 13:00, racla cu Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României şi racla cu moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina vor fi aşezate la ieşirea din Sfântul Altar al Catedralei Naţionale pentru a fi cinstite de către credincioşi, după închinarea acestora în Sfântul Altar.

Sunt ecrane special montate pentru ca oamenii să urmărească slujba Sfintei Liturghii. 

"Conform spaţiului interior disponibil, în timpul Sfintei Liturghii vor avea acces în interiorul Catedralei cei 2.000 de invitaţi oficiali. Însă, după finalul Sfintei Liturghii, toţi credincioşii pelerini ortodocşi prezenţi vor avea acces în Catedrală, atât în ziua sfinţirii (25 noiembrie), cât şi în zilele următoare (26-29 noiembrie, "zilele sfinţirii"), având posibilitatea să se închine în Sfântul Altar, nou sfinţit", precizează sursa citată.

Gabriela Firea nu va veni astăzi la Catedrala Mântuirii Neamului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel