Catedrala Mântuirii Neamului. Chipul Patriarhului Daniel, pe cel mai mare clopot din Europa
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Diana Popescu
WhatsApp
Primul dintre cele şase clopote de la Catedrala Mântuirii Neamului şi cel mai mare a fost turnat la Innsbruck, în Austria. Clopotul este cel mai mare din Europa.

Clopotul are 25 de tone, 3,3 metri înălţime şi tot atâţia în lăţime.

Clopotul-gigant va ajunge în România pe 15 mai. Clopotul este cel mai mare dintr-un set de şase, iar pe el se regăseşte în relief chipul Patriarhului Daniel.

Apariţia chipului Patriarhului Daniel pe clopotele pentru Catedrala Neamului este o tradiţie justificată de importanţa gestului făcut de ctitorul spiritual al lăcaşului de cult. Nu este un gest de mândrie, aşa cum încearcă să creadă unele persoane, spune purtătorul de cuvânt al Patriarhului.

Chipul patriarhului, alături de alte două însemne de pe clopot, respectiv Steaua şi Crucea patriarhală, reprezintă pecetea ascunsă pe care nu o vede nimeni, niciodată, ţinând cont de înălţimea la care se montează, au explicat surse din Patriarhie, transmit surse din media.

Catedrala Mântuirii Neamului va fi gata, conform ultimelor estimări, anul viitor, pe 30 noiembrie, de Sfântul Andrei. Pentru asta, pe cel mai mare șantier din țară se lucrează zi și noapte. 

FOTO:

 (oar_w460)

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel