Câte zile de concediu ai dacă lucrezi la SRI. Pe lângă acestea, mai ai o mulțime de concedii, inclusiv de acomodare
Dacă lucrezi la SRI ai suficiente zile libere.
SRI este principalul serviciu de informaţii din România specializat în culegerea, analizarea şi valorificarea informaţiilor obţinute în interiorul ţării. Misiunea sa este de a cunoaşte, preveni şi contracara ameninţările la adresa securităţii naţionale, aşa cum sunt acestea definite de lege.
SRI este parte componentă a sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională.
În funcţie de vechimea în muncă, personalul militar din instituţie beneficiază de 32 sau 38 de zile calendaristice de concediu de odihnă anual, pe care îl poate planifica în funcție de propriile opţiuni. Pe lângă acesta, cadrul legal în vigoare conferă şi alte drepturi precum concediu de studii, de formare profesională, de creştere a copilului, concediu de îngrijire a copilului bolnav, de acomodare, concediu paternal, concediu fără plată, medical, dar şi permisii pentru situaţii deosebite, precum căsătoria, naşterea unui copil sau pentru alte situaţii personale.
Program de lucru
Programul de lucru standard este de 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână, însă în funcţie de domeniul în care personalul îşi desfăşoară activitatea, programul poate fi flexibil. În unele situaţii, poate fi solicitată prezenţa angajaţilor în unităţi şi în afara orelor de program, pe timpul weekend-ului sau al sărbătorilor legale.
Când ieși la pensie
Pensionarea se face conform legislaţiei naţionale în vigoare. În legea actuală (Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare), vârsta standard de pensionare pentru cadrele militare bărbaţi şi femei este stabilită la 60 de ani, fiind mai redusă decât a angajaţilor din sectorul civil (65 ani - bărbaţi şi 63 ani - femei), dat fiind specificul activităţii. În funcţie de activitatea concretă desfăşurată, cadrele militare pot beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare.
La părăsirea instituţiei în orice mod, angajaţii SRI au obligaţia, prin lege şi prin angajamentul semnat la încadrare, de a păstra confidenţialitatea datelor şi informaţiilor referitoare la activităţile pe care le-au desfăşurat sau de care au luat cunoştinţă în exercitarea atribuţiilor.
VEZI ȘI: Culmea democrației: Statul finanțează producții cinematografice care nu fac decât să denigreze țara și poporul român / video - https://www.dcnews.ro/culmea-democratiei-statul-finanteaza-productii-cinematografice-care-nu-fac-decat-sa-denigreze-tara-si-poporul-roman-video_938285.html
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News