Autor: Scutaru Cristina | Publicat pe: 22 noi 2020 / 23:40
Câte ouă mănânci pe zi? Atenție! Legătura cu apariția diabetului
Ouăle reprezintă un mic dejun popular în întreaga lume. 

Cu toate acestea, o nouă cercetare de la Universitatea din Australia de Sud a arătat că un consum excesiv poate crește riscul de diabet. Desfășurat în colaborare cu Universitatea Medicală din China și Universitatea din Qatar, acest studiu longitudinal desfășurat din 1991 și până în 2009 este primul care evaluează consumul de ouă într-un eșantion mare de adulți chinezi.

În lucrarea publicată în British Journal of Nutrition s-a constatat că persoanele care consumau regulat unul sau mai multe ouă pe zi (echivalentul a 50 de grame) și-au crescut riscul de diabet cu 60%.

Dr. Ming Li, expertă în epidemiologie și în sănătate publică, a spus: ”creșterea incidenței diabetului este o preocupare în creștere, în special în China, unde schimbările aduse dietei tradiționale chineze afectează sănătatea”, conform 20min.es.

Dr. Li a mai zis că, deși aceste rezultate sugerează că un consum mai mare de ouă este asociat cu riscul de diabet la adulții, sunt necesare mai multe cercetări pentru a explora relațiile cauzale.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro