Câte kilograme de E-uri consumăm anual
Data publicării:
Autor: Cristina Alexandrescu
WhatsApp
Alimente
Alimente

Nutriţioniştii avertizează că, în fiecare an, un om ajunge să consume o cantitate mare de E-uri.

[caption id="attachment_353547" align="alignleft" width="310"] foto: forbes.ro[/caption]

Potrivit lui Gheorghe Mencinicopschi, anual consumăm până la 7 kilograme de E-uri.

Cei mai mulți aditivi sunt utilizați pentru cosmetizarea alimentelelor, precum coloranții, aromatizanții sau îndulcitorii, nu pentru conservarea acestora. Anual se folosesc 20.000 de tone de îndulcitori la nivel mondial.

„Unele E-uri devin toxice dacă sunt asociate. Mâncăm zeci de chimicale care interacționează cu fumatul, alcoolul, medicamentele sau chiar cu ingredientele alimentelor” a declarat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi pentru România TV.

Mencinicopschi a mai spus că există și alimente care nu conțin E-uri, cum sunt legumele și fructele în stare proaspătă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel