Câte calorii trebuie să arzi pentru a pierde 1 kg de grăsime
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la SHVETS production: PEXELS
Fotografie de la SHVETS production: PEXELS
Iată câteva sfaturi pentru cei care încearcă să slăbească, consumând calorii pentru a pierde în greutate.

Pierderea în greutate este un obiectiv comun pentru multe persoane, indiferent dacă o fac din motive estetice sau din motive de sănătate, nu contează. Cu toate acestea, a pierde în greutate în mod eficient și sănătos nu este atât de simplu pe cât pare. Mulți se întreabă  câte calorii trebuie să ardă pentru a pierde 1 kg și dacă acesta ar putea fi un obiectiv mai mult sau mai puțin ușor de atins.

Potrivit unor studii, pentru a pierde 1 kg de grăsime este necesar să arzi în medie între 7.000 și 9.000 de calorii (de fapt kilocalorii, adică unitatea de măsură a energiei furnizate de alimente). Cu toate acestea, această valoare poate varia în funcție de greutatea inițială, nivelul de activitate, dieta, tiparele de somn și alți factori, cum ar fi stresul și fluctuațiile hormonale. Astfel, nu există o regulă universală pentru slăbit și nu toată lumea poate slăbi 1 kg pe săptămână, relatează Focus.

Pentru a pierde în greutate în mod eficient și sănătos, este important să combinați o dietă echilibrată și bogată în nutrienți cu exerciții fizice regulate. Activitatea fizică nu numai că ajută la arderea caloriilor și la pierderea grăsimilor, dar are și nenumărate beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea riscului de boli coronariene, sau accident vascular cerebral și diabet de tip 2, dar și anxietate, depresie și forme de demență.

De asemenea, este important să rețineți că pierderea de grăsime nu poate oferi rezultatele cosmetice finale pe care le doriți. Prin urmare, este important să urmați un program de exerciții care are ca scop construirea mușchilor și arderea grăsimilor în același timp. Acest lucru se poate face cu antrenament de forță, cum ar fi ridicarea de greutăți sau exerciții cu greutatea corporală, împreună cu exerciții cardiovasculare, cum ar fi alergarea sau înotul.

Pierderea în greutate în mod eficient și sănătos necesită o combinație a tuturor acestor factori. Nu există o regulă universală pentru pierderea în greutate, dar este important să lucrați cu un profesionist din domeniul sănătății pentru a crea un plan personalizat care să se potrivească nevoilor dumneavoastră individuale și obiceiurilor de viață. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel