Câte calorii pot arde sporturile de iarnă. Iată cum te poți mișca în sezonul rece
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Activitățile de iarnă, deși majoritatea practicate în frig, pot aduce multe beneficii, arderea unui număr mare de calorii fiind unul din ele. 

Sezonul de iarnă poate fi o bună scuză pentru a reduce din activitățile fizice pe care timpul cald le facilita, activități precum joggingul, drumețiile, tenisul sau fotbalul în aer liber. Nici mersul la sală nu mai pare atât de incitant, sezonul de plajă fiind la luni distanță, Sărbătorile, cu bucuriile lor fiind din ce în ce mai apropiate. 

Sezonul de iarnă aduce cu sine o serie de activități care deși se practică în aerul rece de afară, pot arde o mulțime de calorii, compensând pentru alimentația mai indulgentă sau mesele de Crăciun 

Ski și snowboarding

Nu crezi că arzi calorii la schi sau snowboarding? Mai gândește-te. Aceste sporturi de iarnă nu sunt doar extrem de populare, ci și un exercițiu grozav: puteți arde 300 până la 450 de calorii pe oră în timp ce parcurgeți pârtiile.

Hockey

Dacă locuiți într-o zonă suficient de rece pentru a avea un patinoar închis sau în aer liber, profitați de el. Participarea la un joc simplu de hochei pe gheață va arde între 400 și 600 de calorii pe oră în timp ce legați prietenii. Nu uitați de casca!

Patinaj

Când vine vorba de antrenamente pe gheață, patinajul este cu mult mai bun la ars calorii decât un joc de hochei. Nu numai că poți să înveți noi trucuri, să te învârți și să te distrezi după cum vrei, dar ai putea arde între 500 și 700 de calorii pe oră în acest proces.

Drumeții

Da, drumeții! Doar pentru că afară este frig nu înseamnă că nu poți ieși pentru o drumeție rapidă. Este una dintre cele mai bune moduri de a te bucura de aerul rece și de un antrenament viguros în același timp. În funcție de mai mulți factori (cum ar fi viteza și înclinația terenului), vă puteți aștepta să ardeți între 430 și 650 de calorii pe oră.

Activități pe lângă casă

Activitățile de iarnă care elimină din caloriile consumate nu trebuie să fie pur sportive. Treburi din jurul casei sau plimbarea câinelui ajută la arderea caloriilor. 

Plimbarea câinelui

Plimbarea este un exercițiu cu impact redus, care este lejer pentru articulații și, în ciuda faptului că o facem în fiecare zi pentru a ajunge de la punctul A la punctul B, compania câinelui la o plimbare lungă și rapidă oferă avantaje pentru om și pentru prietenul blănos. Poți arde între 200 și 470 de calorii în fiecare oră.

Tăierea lemnelor

Dacă aveți nevoie de lemne pentru șemineu, luați în considerare să le tăiați singuri, deoarece este un antrenament grozav. Puteți arde între 400 și 500 de calorii într-o oră. În plus, mai târziu veți avea recompensa confortabilă de a vă relaxa în fața unui foc, în timp ce vă bucurați de roadele muncii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel