Urmărește emisiunea live
Câte calorii are şoriciul de porc
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
sorici
sorici
Una dintre bunătăţile tradiţionale la masa de sărbători e şoriciul de porc. Chiar dacă astăzi îl găsim în magazine tot anul, de Crăciun nimeni nu poate rezista acestei gustări savuroase. Totuşi, oricât de mult ne-ar plăcea, este bine să-l consumăm cu moderaţie. Iată de ce!

Şoriciul de porc este bogat în grăsimi şi sare, mai ales cel comercializat în magazine. Cu toate acestea, este sărac în carbohidraţi şi este uneori considerat o gustare alternativă pentru cei care urmează dieta Atkins. Conform publicaţiei Mens Health, 30 g de şorici conţin de 9 ori mai multe proteine şi mai puţine grăsimi decât se găsesc la o porţie de chipsuri de cartofi, care sunt mult mai bogate în carbohidraţi.

Potrivit sursei, 43% din grăsimea de şorici de porc este nesaturată, iar cea mai mare parte este acid oleic, aceeaşi grăsime sănătoasă găsită în uleiul de măsline. Alte 13% din conţinutul său de grăsimi este acidul stearic, un tip de grăsimi saturată care este considerată inofensivă, deoarece nu creşte nivelul de colesterol.

O porţie de 60 g de şorici conţine 29 g de grăsime, 375 kcal şi 0,65 g de sodiu. Cu toate acestea, şoriciul de porc este considerat o sursă incompletă de nutrienţi, deoarece conţine cantităţi foarte mici de aminoacizi esenţiali, inclusiv metionină, triptofan şi histidină.

Şoriciul de porc este bogat în colagen, la fel ca pielea şi oasele de pui. Colagenul este o proteină care ajută la redobândirea elasticităţii pielii şi sprijină sănătatea oaselor şi a articulaţiilor.

Deoarece este un țesut conjunctiv, persoana care îl consumă are nevoie de un aparat digestiv puternic. Este nevoie de o masticație bună, un pancreas normal și o aciditate mare la stomac pentru a digera șoriciul. În caz contrar, pot apărea dureri de stomac, constipaţie şi senzaţie de vomă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel