În Catalunia (Spania) se scurtează orele de muncă prin reducerea pauzelor angajaților
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Catalunia a luat decizia de a scurta programul de muncă prin reducerea pauzelor angajaților. În prezent, în regiunea din Spania existau pauze de masă lungi chiar și de trei ore.

Luni, o alianță de 110 companii, sindicate, grupuri educaționale și activiști sociali au semnat un pact de reformă a programului de lucru, care are drept scop să facă ziua de lucru mai scurtă, mai flexibilă și mai compactă.

Muncitorii din Spania tind să-și înceapă ziua în jurul orei 9:00, să facă o pauză cafea la mijlocul dimineții și apoi să lucreze până la ora 14:00. Pauza de prânz durează două sau trei ore, după care se reîntorc la serviciu până la ora 20:00 sau mai târziu.

O astfel de terminare a muncii atât de târzie înseamnă că cina nu este servită înainte de ora 21:00. După orele petrecute în fața televizorului, oamenii ajung să se culce după miezul nopții.

Fabian Mohedano, purtător de cuvânt al Reforma Horària, grupul din spatele pactului, a declarat că ziua de lucru lungă și disociată afectează bunăstarea oamenilor și viața familială.

"Analiza este foarte simplă", a spus el. "Avem o problemă cu orele de lucru, care au un impact direct asupra sănătății noastre," a spus Mohedano, relatează The Guardian. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel