Cătălina Ponor la final de carieră
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Gimnasta Cătălina Ponor, a anunțat ieri seară, că Jocurile Olimpice de anul acesta, au fost ultima competiție din carieră

Gimnasta din Constanța a anunțat că nu o să mai participe la nicio competiție viitoare, punând astfel capăt unei cariere cu cinci medalii olimpice."Mă retrag fără regrete. Am muncit fiecare secundă pentru echipă, am muncit fiecare secundă pentru mine, am muncit fiecare secundă pentru toată lumea. Am fost deja campioană olimpică şi voi părăsi gimnastica cu fruntea sus. Le mulţumesc tuturor pentru susţinere şi îmi pare rău că i-am dezamăgit," a declarat vicecampioana olimpică de anul acesta, pe site-ul oficial al organizatorilor Jocurilor Olimpice de la Londra. Tripla campioană olimpică de la Atena, care pe 20 august va împlini 25 de ani, se gândește deja la o carieră în antrenorat: "Acum vreau o vacanţă, să-mi relaxez mintea. Apoi, voi încerca să fac ceva, cum ar fi să devin antrenoare,"

Campioana unei reveniri

După bronzul obținut la echipe, Cătălina Ponor a ratat câștigarea unei medalii de bronz la bârnă, după ce americanca de pe locul patru, Alexandra Raisman i-a suflat medalia în urma unei contestații. Dar românca a trecut repede peste dezamăgirea de la bârnă și a câștigat a cincea medalie olimpică din carieră, prima de argint, de data asta la sol.

Cariera începută în 2002 a Cătălinei Ponor a fost una plină de șuișuri și coborâșuri. Apogeul carierei de gimnastă profesionistă a fost atins la Atena, în 2004, când a câștigat trei medalii de aur, pe echipe, la bârnă și la sol. După ce și-a adăugat și alte medalii în palmares, la Campionatele Europene și Mondiale, constănțeanca și-a întrerupt activitatea din cauza unor probleme de sănătate, în perioada 2007 - 2011. Anul revenirii, 2012, a fost încununat cu aur european la echipe, aur la bârnă și argint la sol. La Jocurile Olimpice de la Londra, competiție a emoțiilor și așteptărilor, Ponor nu a obținut din păcate nicio medalie de aur, dar și-a încununat reușitele carierei, cu medalia de bronz pe echipe și cea de argint la sol.

Palmares Cătălina Ponor:

Jocuri Olimpice - trei medalii de aur (cu echipa, sol şi bârnă, 2004), argint (sol, 2012), bronz (cu echipa, 2012);

Campionate Mondiale - trei medalii de argint (cu echipa, sol şi bârnă, 2003), două de bronz (bârnă 2005 şi cu echipa 2007);

Campionate Europene - şapte medalii de aur (2 cu echipa în 2004 şi 2012, 4 la bârnă în 2004, 2005, 2006, 2012 şi una la sol în 2004), două de argint (cu echipa în 2006, la sol în 2012) şi una de bronz (la sol în 2006).

Palmaresul Cătălinei Ponor mai include numeroase medalii cucerite la Cupele Mondiale, la bârnă şi sol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel