Cătălin Striblea traduce mesajul lui Adrian Năstase. "Moment UNIC să scape de Traian Băsescu"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Cătălin Striblea
Cătălin Striblea
Fostul premier Adrian Năstase a surprins când a ieșit din închisoare cu două propuneri: una legată de legea grațierii, celalaltă de alegeri parlamentare anticipate în anul 2015. 

Jurnalistul Cristian Striblea a explicat, pe blogul său

"Ieri, la ieșirea de la Jilava, Adrian Năstase a dat o idee, gratis, celor din clasa politică. Prima din seria celor pe care le va transmite în noua sa calitate de "consultant politic": alegeri anticipate în anul 2015.

Dacă cineva a înțeles că domnul Năstase dă idei pentru PSD, atinci se înșeală amarnic. Domnul Năstase a venit cu o idee pentru toată clasa politică minus PMP. În fapt ideea este una anti-Traian Băsescu, punct. Care este calculul făcut?

Dorel Vișan: Niciun candidat în afară de Victor Ponta nu a…

Adrian Năstase a receptat corect planul lui Traian Băsescu și anume că PMP nu este o construcție pentru anul acesta, ci pentru 2016. Atunci speră domnul Băsescu să dea marea lovitură și să revină în fruntea unei coaliții care să strângă toți cei anti-PSD. Adrian Năstase le-a spus însă aseară celor dispuși să-l asculte că au la dispoziție un moment unic să scape definitiv de Băsescu. Cu un partid mic, fără structuri, fără pârghii de putere, cu o lege electorală defavorabilă, PMP poate fi scos în afara Parlamentului.

Atenție, oferta nu este doar pentru PSD, ci și pentru PNL-PDL, cărora le atrage atenția că ar putea păți ca el. Există și posibilitatea tehnică de a declanșa aceste alegeri, căci indiferent de rezultatul prezidențialelor vom avea un nou guvern. Acesta poate pica de două ori, ducând la dizolvarea Parlamentului. E un scenariu negru pentru Traian Băsescu, pentru că este perfect aplicabil. Totul e să se strângă o forță politică majoră care să își dorească asta". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel