Cătălin Predoiu respinge acuzațiile lui Ponta și Dragnea privind implicarea ACL în demonstrații
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Prim-vicepreședintele ACL, Cătălin Predoiu, a declarat că respinge "acuzațiile mincinoase făcute de Victor Ponta și de Liviu Dragnea cu privire la implicarea politică a ACL" în demonstrațiile de stradă din ultimele zile.

"Astăzi se împlinesc 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului, un eveniment istoric care a demonstrat că atunci când vor cetățenii pot să schimbe ordinea politică. În acest context, aș dori să salut spiritul civic al tuturor românilor care în ultimele zile au protestat față de încercarea guvernului Ponta, față de încercarea candidatului Victor Ponta, de a manipula voturile românilor pentru alegerile pentru Președinția României. Doresc să resping categoric acuzațiile mincinoase făcute de Victor Ponta și de Liviu Dragnea cu privire la implicarea politică a ACL în aceste demonstrații", a spus Predoiu, duminică, într-o conferință de presă.

"Demonstrațiile, domnule Ponta, au fost făcute spontan, la adresa dumneavoastră și a încercărilor de a fura votul, de către cetățeni cu spirit civic. Acuzațiile față de implicarea politică în aceste demonstrații sunt o jignire la adresa tuturor cetățenilor români. Reprezintă limitele mentalității care nu poate înțelege că poporul s-a săturat de sfidarea pe care i-o adresați prin guvernare și prin modul în care ați înțeles să faceți această campanie", a mai afirmat prim-vicepreședinte ACL.

Citește și: DIASPORA. Liviu Dragnea, despre măsurile legate de votul din turul doi

Cătălin Predoiu a declarat și că ministrul Titus Corlățean nu mai are drept moral și legal să stea în fruntea Ministerului de Externe.

'Am luat act de declarația Biroului Electoral Central cu privire la posibilitatea tehnică de a se fi înființat secții suplimentare de votare în diaspora și la refuzul MAE bazat pe minciuna domnului Corlățean cu privire la acest lucru. Aceasta demonstrează că am avut dreptate să cerem demisia din prima clipă a domnului Corlățean și reiterăm această solicitare. Domnul Corlățean nu mai are drept moral și legal să stea în fruntea Ministerului de Externe, abstracție făcând de orice chestiuni legate de campanie. Există obligația Guvernului de a asigura legalitatea votului și dreptul constituțional al cetățenilor. Semnalez în acest context declarații ale unor înalți diplomați români, oameni cu experiență și respectați în comunitatea diplomatică internațională, care au spus că măsurile luate de MAE pentru turul doi sunt insuficiente", a mai afirmat Predoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel