Noi substanțe, pe lista drogurilor de mare risc. Mesajul ministrului de Interne, din Guvern
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Cătălin Predoiu a aliniat legislația României la o rezoluție a Comisiei Națiunilor Unite pentru stupefiante.

Declaratia ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, din ședința de guvern a cuprins noile substanțe de pe lista drogurilor.

"Așa cum ați spus, domnule prim-ministru, acest proiect propune întărirea cadrului normativ consacrat combaterii traficului și consumului de droguri. Aceste substanțe, așa cum ați spus, sunt droguri de mare risc. Dacă îmi permiteți, am să le citesc. Este vorba de 2 metil-ap-237, etazen, etonitazepin, protonitazen, ADB-butinaca, alfa-PiHP și vor fi incluse într-o anexă la Legea 143 din 2000 privind substanțele care constituie droguri și precursori de droguri, fiind în acest moment controlate legal", a spus Cătălin Predoiu.

"Cea de a șaptea substanță, intitulată 3- metilmetcatinona este deja inclusă în control legislativ, începând cu anul 2023, prin Legea 77. În acest fel aliniem legislația noastră unei rezoluții a Comisiei Națiunilor Unite pentru stupefiante, care a fost luată anul trecut, în 13-17 martie, la Viena, cea de a 66-a sesiune a acestei comisii și închidem, dacă vreți, cercul substanțelor de mare risc care pot să provoace daune foarte grave consumatorilor", a afirmat ministrul de Interne.

"Măsura se încadrează într-un complex mai mare de acțiuni pe care, după cum știți, l-am pus în funcțiune la Ministerul Afacerilor Interne, nu numai sub aspectul întăririi cadrului normativ, ci și sub aspect operativ, prin acțiuni concrete desfășurate de Poliția Română prin structuri specializate. Vă mulțumesc", a concluzionat Cătălin Predoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel