Data actualizării:
Data publicării:

Cătălin Predoiu a dezmințit un fake news privind capturarea de droguri în Portul Constanța

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Cătălin Predoiu a dezmințit un fake news privind capturarea de droguri în Portul Constanța.

În Portul Constanța nu a mai fost depistată nicio captură de droguri începând din anul 2021, conform informațiilor furnizate de un site. Ministrul Afacerilor Interne a dezmințit acest fake news spunând că vorbim de mii de kilograme.

„Portul Constanța este o poartă de intrare a drogurilor în România. Piața europeană de droguri numără cam 85 milioane de consumatori, 30% din populația Europei. Vorbim despre o piață financiară de aproximativ 30-40 miliarde de euro. În acest context, România se află pe trei rute - o rută de intrare a heroinei spre Europa de Vest, un punct de intrare pentru cocaină din Sud America și țările din America Latină, dar este și țară de tranzit pentru drogurile sintetice și precursorii lor care pleacă spre Asia din Europa. În Portul Constanța, în ultimii șase ani, s-au confiscat 10.000 kilograme de droguri”, a zis Cătălin Predoiu.

„Sunt și operațiuni în curs. Nu putem trage concluzii încă. O anchetă pe droguri de mare risc, cu grup infracțional organizat, cu conexiuni în străinătate, durează și trei-cinci ani. S-ar putea să avem surpriza ca ministrul de Interne, peste vreo trei ani, să prezinte o mare operațiune care a condus la capturarea a tone de droguri în Portul Constanța, care să se fi desfășurat în zilele în care noi vorbim acum”, a mai spus ministrul Afacerilor Interne la emisiunea „În fața ta" - Digi 24. 

„În 2016 s-au capturat 2.308 kilograme de cocaină. În 2019 s-au capturat 1780 kilograme de cocaină. În 2020 s-au capturat 1309 kilograme de canabis, 1078 kilograme pastile - Captagon. În 2021 s-au capturat 1428 kilograme de heroină, iar în 2022, 24 tone de pământ în care s-a pus în evidență cocaină. În total vorbim de aproximativ 10.000 de kilograme”, a zis Cătălin Predoiu.

VEZI ȘI: Predoiu explică o declarație controversată despre „lupta pierdută”: Nu cred că a fost o greșeală, ci declarație de îndemn și „biciuire a orgoliului” https://www.dcnews.ro/predoiu-explica-o-declaratie-controversata-despre-lupta-pierduta-nu-cred-ca-a-fost-o-greseala-ci-declaratie-de-indemn-si-biciuire-a-orgoliului_933294.html

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a spus, recent, că la Portul Constanţa urmează să fie reorganizată întreaga structură, menţionând că o nouă organigramă va intra în funcţiune până la sfârşitul anului în care va fi suplimentat numărul cadrelor care se ocupă cu combaterea traficului de droguri.

„Se vorbea nu s-au făcut în urmă eforturi. Dacă vă uitaţi în ultimii şase ani - că s-a vorbit de Portul Constanţa - sunt aproape 9.000 de kg de heroină, cocaină şi precursori de mare risc confiscaţi în Portul Constanţa, din 2016 până astăzi. Sunt operaţiuni în curs. Veţi vedea în continuare rezultate. Eu vă spun că acest lucru nu se va opri", a afirmat Predoiu, în Parlament.

Întrebat dacă va fi suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră, Predoiu a spus: „La Portul Constanţa reorganizăm întreaga structură, nu numai Poliţia de Frontieră".

„De aceea, facem acum o nouă organigramă, dacă vreţi, care va intra în funcţiune până la sfârşitul anului, să suplimentăm, inclusiv pe partea de drog. (...) Suplimentăm cu peste 200 de posturi toate structurile antidrog, care să vor adăuga celor 300 de ofiţeri specializaţi şi altor 500 de cadre care din alte structuri combat drogurile", a mai explicat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel