Cătălin Ioniţă, șefia IGPR. Chestorul a semnat pentru preluare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Documentul în care chestorul Cătălin Ioniţă, şeful Direcţiei Generale Anticorupţie, îşi exprimă acordul pentru a fi împuternicit în funcţia de inspector general, cu rang de secretar de stat, al Inspectoratului General al Poliţiei Române a fost semnat la data de 9 ianuarie în prezenţa reprezentantului Direcţiei Generale Management Resurse Umane a Ministerului Afacerilor Interne. 

"Referitor la raportul prin care chestorul Cătălin Ioniţă, directorul general al Direcţiei Generale Anticorupţie, îşi exprimă acordul pentru a fi împuternicit în funcţia de inspector general, cu rang de secretar de stat, al Inspectoratului General al Poliţiei Române, facem următoarele precizări: documentul care a fost prezentat în spaţiul public este autentic şi a fost semnat la data de 9 ianuarie 2018, în prezenţa reprezentantului Direcţiei Generale Management Resurse Umane a Ministerului Afacerilor Interne", informează un comunicat al MAI.

Potrivit sursei citate, raportul face parte din pachetul de documente care privesc propunerea de eliberare a chestorului şef de poliţie Bogdan Despescu din funcţia de inspector general al IGPR şi împuternicirea chestorului Cătălin Ioniţă în această funcţie pentru o perioadă de şase luni. 

Acesta a fost înregistrat la MAI şi la Registratura Guvernului în data de 9 ianuarie 2018. 

În urmă cu două zile, premierul Mihai Tudose a acuzat-o pe Carmen Dan, șefa de la Interne, că l-a mințit atunci când a spus că Ioniță a fost de acord cu preluarea conducerii Poliției Române.

Tudose spunea că l-a sunat, în prezența unui martor, pe Cătălin Ioniță, iar acesta i-a spus că nu este de acord cu propunerea de a deveni șeful Poliției Române.

Mihai Tudose a spus, miercuri seară, că nu mai poate lucra cu un ministru care l-a mințit, solicitând implicit demisia lui Carmen Dan.

El fusese propus pe acest post de Carmen Dan, în urmă scandalului polițistului pedofil.

Carmen Dan a negat acuzația și a susținut că Ioniță a fost de acord cu propunerea sa.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel