Cătălin Drulă, despre aderarea Ucrainei și Moldovei la Uniunea Europeană. ”Un răspuns adecvat către Vladimir Putin”
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Uniunea Europeană (pexels)
Uniunea Europeană (pexels)
Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, afirmă că ”cele mai avansate state din Parteneriatul Estic - Ucraina și Republica Moldova - merită o șansă reală de aderare” la Uniunea Europeană. 

Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, susține că aderarea Ucrainei și Republicii Moldova la Uniunea Europeană, în procedură de urgență, ar reprezenta un demers legitim, subliniind că cele două țări au ”dreptul să își aleagă destinul”. Afirmația sa, făcută pe contul de socializare, vine în contextul în care șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a precizat duminică seară că Ucraina, din punctul său de vedere, face parte din Uniunea Europeană. 

”Aderarea Ucrainei și a Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) în procedură de urgență ar reprezenta un demers legitim și un răspuns adecvat către Vladimir Putin. Statele europene trebuie să aibă dreptul să își aleagă libere destinul, iar valorile UE ne cer acum o asemenea decizie.În 2014, ucrainenii au ținut piept unui regim rusofil violent și și-au apărat Acordul de Asociere la UE. În Euromaidan, eroii Ucrainei au dat jos regimul Ianukovici și au plătit cu sânge dorința de integrare europeană. Drept răspuns, Vladimir Putin a început să rupă bucăți din Ucraina, iar astăzi duce un război barbar împotriva sufletului acestei națiuni. Salut declarațiile doamnei președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu privire la dorința ca Ucraina să adere la UE și, de asemenea, semnalul dat de președintele Consiliului European, Charles Michel, care a promis că dezbaterea despre aderarea Ucrainei va avea loc”, a scris Cătălin Drulă, pe Facebook, subliniind că ”cele mai avansate state din Parteneriatul Estic - Ucraina și Republica Moldova - merită o șansă reală de aderare”, dar și că cele două țări vecine României își ”au locul lor, alături de noi, în Lumea Liberă”.

Ucraina este una dintre noi și o dorim în Uniunea Europeană

”Avem o cooperare foarte strânsă pe rețeaua energetică, de exemplu (...). Atât de multe subiecte în care lucrăm foarte strâns împreună și, într-adevăr, de-a lungul timpului, ne aparțin. Ei sunt unul dintre noi și îi dorim să participe. Pentru prima dată în istorie, Uniunea Europeană va finanţa achiziţiona şi livrarea arme şi alte echipamente către o ţară atacată. Vom închide spaţiul aerian al Uniunii, pentru ruşi. Aş vrea să fiu cât se poate de clară, spaţiul nostru aerian va fi închis pentru orice fel de avion rusesc, inclusiv pentru cele private deţinute de oligarhi. Vom interzice maşina de presă a Kremlinului, canalele de stat Russia Today şi Sputnik, precum şi filialele lor nu îşi vor mai putea difuza minciunile pentru a justifica războiul lui Putin şi pentru a semăna dezbinarea în interiorul uniunii noastre”, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. (Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel