Cătălin Chirilă a cucerit aurul la canoe simplu 1.000 m la Mondialele din Canada
Autor: Elena Didila | Publicat pe: 07 aug 2022, 18:16
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Sportivul român Cătălin Chirilă a cucerit medalia de aur în proba de canoe simplu pe 1.000 metri, duminică, la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Halifax (Canada).

Chirilă (CSA Steaua) a fost cronometrat cu timpul de 4 min 14 sec 28/100, după ce în serii fusese înregistrat cu cel mai bun timp, 3 min 59 sec 40/100, potrivit Agerpres.

Medalia de argint a fost obţinută de brazilianul Isaquias Santos, campionul olimpic de la Tokyo şi multiplu campion mondial, care a sosit la 1 sec 52/100 de Chirilă. Podiumul a fost completat de cehul Martin Fuksa, la 1 sec 93/100. Fuksa are nu mai puţin de cinci medalii de argint la Mondiale pe această distanţă, precum şi trei titluri europene.

Chirilă, medaliat cu argint la canoe simplu pe 500 m la Halifax, a obţinut astfel cea mai importantă medalie din carieră.

Ultima medalie românească la Mondiale data din 2017, la Racice (Cehia), când Victor Mihalachi şi Leonid Carp au cucerit argintul la canoe dublu în proba de 500 m. Ultimul titlu mondial a fost adus în 2015 de echipajul masculin de canoe-4 pe 1.000 m (Leonid Carp, Petre Condrat, Iosif Chirilă, Ştefan Strat).

România a deplasat şase sportivi, conduşi de antrenorul principal Florin Popescu, la Mondialele de la Halifax, şi a avut ca obiectiv o clasare pe locurile 4-6 şi una pe locurile 6-9.

Citește și:

Cătălin Chirilă, locul doi în finala mondialului de canoe de la Halifax 

Veste bune pentru sportul românesc: medalie de argint obținută în urmă cu scurt timp de un sportiv român la finala mondialului de canoe. 

Sportivul român Cătălin Chirilă a câştigat medalia de argint în proba de canoe simplu pe 500 metri, sâmbătă, la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Halifax (Canada).

Chirilă a fost cronometrat cu timpul de 1 min 56 sec 51/100, fiind devansat de brazilianul Isaquias Santos, 1 min 54 sec 59/100. Al treilea a fost cehul Martin Fuksa, înregistrat cu timpul de 1 min 56 sec 79/100.

Isaquias Santos a cucerit aurul la JO 2020 în proba de canoe simplu pe 1.000 m, având şi trei titluri mondiale la canoe simplu pe 500 m.

Martin Fuksa are şi el două titluri mondiale la canoe simplu pe 500 m.

Ultima medalie românească la Mondiale data din 2017, la Racice (Cehia), când Victor Mihalachi şi Leonid Carp au cucerit argintul la canoe dublu în proba de 500 m.

Cătălin Chirilă este calificat şi în finala de la canoe simplu pe 1.000 m, care va avea loc duminică.

România a deplasat şase sportivi, conduşi de antrenorul principal Florin Popescu, la Mondialele de la Halifax, având ca obiectiv o clasare pe locurile 4-6 şi una pe locurile 6-9.

Chirilă, vârful de lance al delegației României

Cătălin Chirilă, câştigător a trei medalii de argint şi una de bronz la etapele de Cupă Mondială de la Racice (Cehia) şi Poznan (Polonia), este sportivul de care se leagă speranţele de medalie ale delegaţiei României pentru Campionatele Mondiale de kaiac-canoe găzduite de Halifax (Canada) între 3 şi 7 august.

Florin Popescu, antrenorul coordonator al lotului naţional de canoe şi kaiac, a declarat că obiectivul stabilit pentru Cătălin Chirilă la Mondiale este un loc 6-9, chiar dacă sportivul de la CSA Steaua poate ataca podiumul în probele de 500 şi 1.000 m.

Eu în planul de pregătire am stabilit un obiectiv mai mic pentru Chirilă, care nu mai este în barca de dublu cu Victor Mihalachi, un loc 6-9, dar după comportamentul lui la Cupele Mondiale noi sperăm la mai mult. Dar să ne facem treaba şi vom vorbi pe urmă. Îmi place cum se antrenează, urmează programul pe care i l-am făcut. Dar e vorba şi de fusul orar, de mai multe aspecte, însă eu unul sper că el o să-şi facă treaba. El mai are de crescut, fiind în primul lui an la canoe simplu. Nu pot să-i cer acum rezultate. Probele sunt bine împărţite, într-o zi are serii la 1.000, în altă zi la 500, apoi semifinale... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?