Data publicării:

Cât va costa reconstrucţia Ucrainei. ”Sunt vehiculate multe cifre, dar un lucru mi se pare clar”

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski
Preşedintele Băncii Europene de Investiţii, Werner Hoyer, afirmă că Ucraina va avea nevoie de mii de miliarde de euro pentru reconstrucţia post-conflict.

„Cât va costa reconstrucţia Ucrainei? Sunt vehiculate multe cifre, dar un lucru mi se pare clar: nu vorbim de milioane de euro, ci de mii de miliarde", a declarat Werner Hoyer pentru agenţia Reuters, notează Mediafax.

Werner Hoyer a argumentat că este necesar un efort al comunităţii internaţionale, nu doar al Uniunii Europene. „Comunitatea internaţională trebuie să furnizeze un volum uriaş de susţinere", a subliniat preşedintele Băncii Europene de Investiţii.

Hoyer a precizat că problema costurilor pentru reconstrucţia Ucrainei a fost analizată la recentele reuniuni ale Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale, în Washington.

Conferinţa internaţională a donatorilor pentru Ucraina, organizată săptămâna trecută la Varşovia, a generat angajamente de 6,5 miliarde de dolari (6,15 miliarde de euro) din partea comunităţii internaţionale.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a propus, cu ocazia Conferinţei la nivel înalt a donatorilor, elaborarea de către Uniunea Europeană a unui plan pentru reconstrucţia Ucrainei post-conflict.

Putin: Pentru Rusia, pentru victorie, ura!

Amintim că preşedintele rus Vladimir Putin a declarat luni că „intervenţia” Rusiei în Ucraina a fost necesară, pentru că Occidentul „se pregătea să ne invadeze pământul”. Și-a începutul discursul, cu ocazia Zilei Victoriei, la începutul paradei militare, pentru a marca victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în Al Doilea Război Mondial. Potrivit lui Putin, forţele armate şi voluntarii ruşi care luptă în regiunea Donbas din Ucraina luptă pentru patria lor. „Voi luptaţi pentru patria voastră, pentru viitorul ei", a declarat Vladimir Putin, în timpul discursului susţinut de la tribuna Kremlinului, în Piaţa Roşie.

„Moartea fiecărui soldat şi ofiţer este dureroasă pentru noi. Statul va face totul pentru a avea grijă de familiile lor”, a mai declarat președintele Vladimir Putin.

Preşedintele rus şi-a încheiat discursul cu îndemnul lansat soldaţilor din Piaţa Roşie: „Pentru Rusia, pentru victorie, ura!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel