Cât trebuie să mergi pe jos pentru a slăbi. Cori Grămescu: Arde caloriile! Te poate ajuta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, a spus cât ar trebui să mergem pe jos pentru a slăbi sau a ne menține greutatea.

"Mersul pe jos întră în categoria activităților fizice cu impact redus și poate fi introdus cu ușurință în rutina voastră zilnică. Pe lângă faptul că arde caloriile și te poate ajuta să slăbești/menții greutatea dacă mergi 30 de minute, în ritm alert, în fiecare zi, mersul pe jos te ajută să te conectezi cu natura. Lucrăm mult, stăm la birou și în mașină, în fața calculatorului, în ședințe și așa ne epuizăm energia, iar unul dintre cele mai simple moduri, și cel mai la îndemână, prin care-ți poți reduce nivelul de stres este să petreci timp afară, astfel îți îmbunătățeșți considerabil starea de bine.

Alegerea de a te mișca este un act de iubire de sine. Iubirea de sine se poate manifesta în multe moduri, de la modul în care te aranjezi, modul în care alegi să mănânci, la modul în care ai grijă de fizicul tău și ceea ce faci pentru a te dezvolta profesional sau personal. 

Vitamina D este produsă în mod natural de organism când pielea este expusă la soare, având un rol important în organismul nostru (asigură o funcție neuromusculară normală, contribuie la buna funcționare a tiroidei, stimulează activitatea sistemului imunitar ș.a.m.d)

"Vei reuși să vezi lucrurile obiectiv"

Scapi de gândurile ‘negative’. Atunci când ai o problemă, cel mai simplu mod de a gestiona o situație este să găsești altceva pe care să te concentrezi și care să te ajute să îți iei mintea de la ce te preocupă. În loc să îți lași mintea să zburde aiurea, mai bine mergi la o plimbare și la final vei reuși să vezi lucrurile obiectiv.

Te miști într-un mod plăcut. Îl poate face oricine, indiferent de condiția fizică, nu este un antrenament special, nu necesită echipament și nu trebuie să plătești pentru asta, iar la final nu vei fi epuizat, din contră, vei avea mai multă energie și o stare de bine.

Stai departe de ecrane. Telefonul a devenit cel mai bun 'prieten' al nostru, pentru că înlocuit multe alte device-uri, de ex. aparatul foto, lucrăm pe telefon, ascultăm muzică pe telefon și avem multe aplicații menite să ne ușureze viața, însă mișcarea poate fi o activitate principală care poate înlocui expunerea îndelungată la ecrane și de a profita de timpul petercut cu noi pentru a ne observa și a ne cunoaște mai bine", a scris Cori Grămescu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel