Data actualizării:
Data publicării:

Cât trăiesc pisicile? Află cum poți să crești speranța de viață a pisicii tale

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Dacă ai un prieten felin sau te gândești să-ți iei unul, s-ar putea să te întrebi cât de mult trăiesc pisicile. Pisicile domestice pot trăi o viață lungă, dar durata lor de viață depinde de mulți factori diferiți.

Rasa unei pisici poate afecta speranța de viață a acesteia. Este, de asemenea, afectată de stilul lor de viață și de ceea ce mănâncă și de cât de mult fac exerciții fizice.

Datorită progreselor continue în medicina veterinară și știință, speranța de viață a pisicilor a crescut și astfel, sperăm că pisicile noastre pot rămâne sănătoase și fericite mai mult timp.

Cât trăiesc pisicile?

În medie, pisicile de companie trăiesc între zece și cincisprezece ani. Acesta este echivalentul a 56 până la 76 în ani umani. Dar, desigur, această speranță de viață a felinei depinde de câțiva factori.

Cât timp trăiesc pisicile de exterior?

Pisicile care trăiesc în aer liber adoră să exploreze. Din păcate, acest lucru vine cu riscuri. Potrivit Pet Web MD, pisicile care sunt nesupravegheate în majoritatea timpului, au o speranță de viață de șapte ani.

Pisicile de exterior sunt mai predispuse la a fi furate, pierdute, să mănânce ceva ce nu ar trebui (cum ar fi plantele otrăvitoare) și să se lupte cu alte pisici. Ca să nu mai vorbim că mașinile reprezintă un risc uriaș. Pentru a reduce aceste riscuri, încercați să vă păstrați felina aventuroasă în casă atunci când riscurile sunt mai mari, cum ar fi noaptea.

Cât timp trăiesc pisicile de interior?

Pisicile de interior își petrec cea mai mare parte a vieții în casele noastre. Pisicile de interior se confruntă cu mai puține pericole decât prietenii lor din exterior, fără mașini cu care să se confrunte, fără teritoriu pentru care să se lupte și cu mai puține alte riscuri. Din acest motiv, se crede că pisicile care sunt ținute în interior trăiesc mai mult. Deci, în medie, cât timp trăiesc pisicile în interior? Ei bine, estimările variază, dar mulți veterinari spun că pisicile de interior au o speranță de viață de 10 până la 15 ani.

Cât timp trăiesc pisicile tigrate (tabby)?

Speranța de viață a unei pisici poate depinde de rasă. Pisicile tabby sunt feline populare. Speranța medie de viață a unei pisici tabby este între 12 și 15 ani, dar unele pot trăi până la 18 ani sau mai mult.

Speranța de viață a altor rase de pisici

Unele studii au arătat rezultate diferite. Potrivit Vets Now, pisicile create prin încrucișarea raselor aveau o speranță de viață medie de 14 ani. Ei au descoperit, de asemenea, că pisicile de rasă pură aveau o durată de viață puțin mai mică de 12,5 ani, ceea ce poate fi atribuit unui risc crescut de boli ereditare.

Cum să crești speranța de viață a pisicii tale

Acum că știm cât trăiesc pisicile, probabil vă întrebați dacă există vreo modalitate de a-i crește timpul petrecut cu noi pe Pământ. Desigur, vrem ca prietenii noștri să trăiască cât mai mult posibil. Cu dragoste și grijă puteți crește șansele pisicii de a-și trăi viața la maximum. Iată câteva modalități de a ajuta la menținerea sau creșterea speranței de viață a pisicii:

Vaccinarea – poate preveni bolile;

Controale veterinare – toți avem nevoie de un control din când în când și același lucru este valabil și pentru pisici;

O dietă sănătoasă – o dietă echilibrată vă menține pisica în formă și sănătoasă;

Îngrijirea - păstrați-le calde și în siguranță în interior pe timp de noapte;

Microciparea – în cazul în care felina ta se pierde, microciparea lor crește șansele de a fi găsite;

Exerciții fizice – menținerea lor în formă și sănătoase este extrem de benefică;

Stimularea mentală – este important să te asiguri că felina ta este ageră din punct de vedere mental, mai ales pe măsură ce îmbătrânește, potrivit Purina.co.uk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel