Data publicării:

Cât te costă să închei o asigurare pentru câinele tău. Ce spune legea

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Știai că dacă ai o anumită rasă de câine trebuie să închei o poliță de asigurare?

Legea prevede pentru anumite rase de câini să fie înregistrate la poliție și să aibă o poliță de asigurare de răspundere civilă, informează studiifinanciare.ro.

Prin intermediul asigurării de răspundere civilă, proprietarul este asigurat împotriva riscului ca animalul să provoace pagube altor persoane sau altor câini. Tarifele variază în funcție de companie. Cel mai mic cost este de 60 de euro, putând ajunge până la câteva mii de euro pe an. Nerespectarea acestei legi poate duce la o amendă de până la 1500 de lei pentru proprietari.

Cu câțiva ani în urmă, Colegiul Medicilor Veterinari a vorbit despre cea mai răspândită rasă de câini din România, pechinezii numărându-se printre preferații românilor. „Dintre câinii de rasă înregistrați în RECS, cel mai mare număr aparține, în ordine descrescătoare, următoarelor rase: Pechinez, Ciobănesc german, Bichon Maltese, Ciobănesc mioritic, Ciobănesc românesc carpatin, Labrador Retriever, Bichon Havanez.

Este important să subliniem că Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân include și câinii ale căror proprietari locuiesc în zonele rurale. În ceea ce privește compoziția numerică, reprezentanții Colegiului Medicilor Veterinari afirmă că câinii de rasă comună și metișii sunt cei mai numeroși în această bază de date.

Distrugerile provocate de un câine, incluzând aici daunele pe care o persoană vărămată le poate cere, pot ajunge ușor la mii sau zeci de mii de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel