Cât scot din buzunar cuplurile care vor să aducă pe plajă ofițerul stării civile, pentru cununie
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Am tot văzut prin filmele americane acele nunţi de poveste, pe plajă, cu foişor sau nu, cu marea în fundal şi un preot care leagă destinele celor doi îndrăgostiţi în tandem cu sunetul valurilor. Oricine poate avea parte de aşa ceva. Doar că pregătirile necesită ceva mai mult efort iar costurile, evident, sunt mai mari. 

Cununiile civile pe plajă sau în natură sunt din ce în ce mai căutate. Cei care se căsătoresc, mai nou, nu mai vor să semneze actul de căsătorie între patru pereţi, la primărie. Dar cât costă să aduci pe plajă ofițerul stării civile pentru o cununie?

Nunțile pe plajă, la mare căutare

Una dintre cele mai căutate destinații pentru a face cununia civilă este chiar litoralul românesc. Tinerii însurăţei vor scoate sume frumoase din buzunar pentru ca un astfel de eveniment să se întâmple întocmai ca în filme. Șeful Serviciului Stare Civilă, Rodica Crăciun, a precizat, potrivit money.ro, că oficierea unei cununii pe plajă poate costa până la 1.800 de lei. Mai mult, trebuie să știți și că termenul maxim la care puteţi programa o căsătorie este de 14 zile.

De ce trebuie să ții cont 

Cununiile pe plajă sunt departe de nunta tradițională tipică, care este adesea găzduită într-o biserică sau într-o primărie. Asta nu înseamnă că nu există și alte tipuri de nunți în aer liber care nu sunt atrăgătoare, cum ar fi nunta în grădină, de exemplu, dar nunțile pe plajă sunt cu siguranță într-o categorie aparte.

Asigurați-vă că plaja este accesibilă şi încăpătoare pentru toți invitații

Mulți oameni trec cu vederea factorul de accesibilitate odată ce au găsit și s-au îndrăgostit de o locație de nuntă pe plajă. Nu uitați să vă gândiți la confortul invitaților dvs. și la cât de ușor sau dificil va fi să ajungeți la locație, de pe un drum principal. Acest lucru poate afecta, de asemenea, ușurința de a monta și transporta scaunele, mesele și chiar livrarea de mâncare. Asigurați-vă că locația dvs. nu este prea îndepărtată, iar dacă este, asigurați-vă că faceți pregătirile potrivite.

Montaţi microfoane performante pentru ca sunetul valurilor să nu acopere vocile

Nu există nimic mai frumos ca valurile care se lovesc de țărm în timp ce faceți o plimbare romantică pe plajă. Atunci când încercați să faceți schimb de jurăminte, aceasta este o cu totul altă poveste. Pentru a rezolva această problemă, achiziționați un sistem de sunet profesional și căutați modalități de a-l alimenta pe plajă. De asemenea, puteți închiria sau cumpăra un microfon și un difuzor wireless pentru a fi folosite de oficiant. O altă opțiune este să investiți într-un paravan pentru microfon, care va asigura că vântul nu este mai puternic decât ceea ce încercați să spuneți.

Decor rezistent la vânt

Va trebui să adaptaţi decorul pentru a se potrivi cu exteriorul, mai ales în locațiile cu vânt puternic. Acest lucru înseamnă că ar trebui să te gândești de două ori la flori super fastuoase, lumânări înalte și chiar panglici și baloane, care ar putea sfârși prin a fi pur și simplu smulse şi plimbate pe calea aerului. Folosiți un decor robust și evitați obiectele care se pot sparge sau decoraţiunile prea uşoare care pot fi suflate de vânt. Fixaţi etichetele cu adeziv, cu un arc sau puneți ceva mai greu deasupra pentru a le menține. Cât priveşte florile, de asemenea, trebuie să vă asigurați că alegeți buchete care rezistă bine la temperaturi ridicate şi care nu se vor ofili chiar înainte de începerea ceremoniei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel