Cât plătesc bucureșteni pentru mâncarea fast-food
Bucureștenii plătesc în jur de 65 milione de euro pentru mâncarea de tip fast-food.
Dacă până în 2000, românii vizitau restaurantele care comercializau mici, astăzi din meniul zilnic al unui bucureștean nu lipsește mâncarea de tip fast-food. De aceea, aproape zilnic, restaurantele vând, în medie, 25.000 de shaorme, 10.000 de pizza și 500 de pachete cu mâncare chinezească.
La restaurante ca Dristor Kebab, Dineș sau Chicken Staff o shaormă costă între 7 și 18 lei. Majoritatea clienților sunt atrași de prețul mic și spun că aceste alimente sunt sațioase.
Dacă shaorma este măncarea preferată pentru cei care doresc să ia o masă rapid, când vine vorba de comenzi la domiciului, românii se orientează către pizza. Ca valoare, piața livrării de pizza la domiciliu este estimată la 25-30 de milioane de euro, în condițiile în care valoarea medie a unei comenzi este de circa 35-43 de lei, informează Capital.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News