Bucureștenii plătesc în jur de 65 milione de euro pentru mâncarea de tip fast-food.
Dacă până în 2000, românii vizitau restaurantele care comercializau mici, astăzi din meniul zilnic al unui bucureștean nu lipsește mâncarea de tip fast-food. De aceea, aproape zilnic, restaurantele vând, în medie, 25.000 de shaorme, 10.000 de pizza și 500 de pachete cu mâncare chinezească.
La restaurante ca Dristor Kebab, Dineș sau Chicken Staff o shaormă costă între 7 și 18 lei. Majoritatea clienților sunt atrași de prețul mic și spun că aceste alimente sunt sațioase.
Dacă shaorma este măncarea preferată pentru cei care doresc să ia o masă rapid, când vine vorba de comenzi la domiciului, românii se orientează către pizza. Ca valoare, piața livrării de pizza la domiciliu este estimată la 25-30 de milioane de euro, în condițiile în care valoarea medie a unei comenzi este de circa 35-43 de lei, informează Capital.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- BANCUL ZILEI: Ați greșit numărul!
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui
- Miracolul Luminii Sfinte? Ce știm despre aprinderea ei: Un arab și un turc verifică înainte Sfântul Mormânt
- Mioara Roman îi trimite semne Oanei Roman, din lumea de dincolo, chiar în Săptămâna Mare / foto în articol
- Preotul Paul Iulius Negoiță, despre cea mai importantă tradiție de Înviere. Puțini mai respectă de Paște această regulă foarte veche, dar extrem de valoroasă