Cât de uşor e să semnezi electronic un document. Aurel Meiroșu (certSIGN): Paşii sunt extrem de simpli
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Kaboompics .com - Pexels
Foto: Kaboompics .com - Pexels
Managerul de dezvoltare afaceri al companiei certSIGN, Aurel Meiroșu, a explicat, la DC News, cât de uşor poate fi semnat electronic un document şi care sunt avantajele. 

Semnăturile electronice sunt viitorul și vor scăpa țara noastră de birocrație, susțin adepții acestei tehnologii. Aurel Meiroşu a explicat, la DC News, cât de avantajos este să semnezi electronic un document, arătând că acest lucru salvează bani, dar şi timp preţios pentru fiecare dintre noi. 

"Dacă oamenii au deja o astfel de semnătură, lucrurile sunt extrem de simple. În primul rând, am observat că e un subiect care trebuie clarificat este faptul că nu trebuie să avem amândoi o semnătură  la acelaşi furnizor. Fiecare poate avea o semnătură electronică emisă în orice stat membru.

Paşii sunt extrem de simpli: folosind un utilitar gratuit, Adobe, toată lumea are instalat un Adobe Reader, faci trei clicuri, nu mai mult, în documentul respectiv şi el este semnat electronic. Aceasta pentru că Adobe ştie să lucreze cu dispozitivul respectiv, dacă ai un token USB, ştie să lucreze în măsura în care ai o semnătură remote în cloud şi să o ataşeze documentului respectiv. O ataşezi pe mail, transmiţi documentul partenerului, partenerul face absolut acelaşi lucru, îl primeşti înapoi semnat – pentru că, evident, trebuie să ai şi tu un exemplar contrasemnat de către partener – şi iată un proces care, dacă-l transpunem în viaţa reală şi, pe exemplul dumneavoastră sunteţi în Franţa, eu sunt în România, durează minimum cinci zile şi poate să coste destul de mult.

Şi dacă foloseşti un simplu serviciu de curierat, este suficient de mult (n.r. – ca şi cost al semnării unui contract în varianta clasică). Aici costurile tot timpul sunt discutabile, dar gândiţi-vă din cealaltă perspectivă: documentul respectiv trebuie semnat rapid, este o chestiune de maximă urgenţă. O chestiune care nu suferă amânare; în egală măsură e un aspect care cere ca ambele părţi să fie responsabile de conţinutul documentului respectiv şi, dacă ne uităm pe termen lung, oricând, dacă ai un litigiu, trebuie să fii acoperit", a explicat, în cadrul interviului acordat DC News, managerul de dezvoltare afaceri al companiei certSIGN, Aurel Meiroșu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel