Cât de mult ALCOOL putem bea într-o zingură zi. Dr. Laura Ene: Fiecare pahar ne costă aproximativ 100 de calorii
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cât de mult ALCOOL putem bea într-o zingură zi. Dr. Laura Ene: Fiecare pahar ne costă aproximativ 100 de calorii / Foto: Pixabay, de Concord90
Cât de mult ALCOOL putem bea într-o zingură zi. Dr. Laura Ene: Fiecare pahar ne costă aproximativ 100 de calorii / Foto: Pixabay, de Concord90
Află în articol cât de mult alcool avem voie să bem într-o singură zi. 

Se știe că alcool nu este sănătos pentru organismul nostru, totuși, atunci când acesta este consumat cu moderație, este permis. Expertul în boli metabolice şi nutriţie Laura Ene a explicat ce se întâmplă în organismul nostru dacă bem prea multe pahare. Doza zilnică recomandată pentru bărbați diferă de cea a femeilor.

"Doza zilnică recomandată pentru un bărbat sănătos în ceea ce priveşte alcoolul ar fi de două pahare de vin. Paharul însemnând aproximativ 250 ml sau două pahare de bere de 330 ml fiecare, fie două pahare de tărie de 50 ml fiecare.

Alcoolul este un toxic pentru ficat. Mai mult de aceste doze, deja poate să facă multe daune în corp. O femeie poate consuma o doză de alcool pe zi, din cele menţionate mai sus.

"Mai bine bei câte un pahar în fiecare zi, decât să le aduni pe toate într-o singură zi"

Ma primesc întrebarea dacă suntem cuminţi de luni până vineri, dacă putem cupla toate dozele pe weekend. Din păcate, dăunează. Este de preferat să bei câte un pahar în fiecare zi, decât să le aduni pe toate într-o singură zi. 

Alcoolul este o toxină, iar în exces poate să atace mai multe organe. Fiecare pahar ne costă aproximativ 100 de calorii din bugetul nostru zilnic", a spus medicul Laura Ene, vineri, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3.

Cea mai periculoasă combinație

"Să evităm combinaţia dintre alcool şi carbohidraţi. Cea mai periculoasă combinaţie este alcoolul cu carnea de animal tânăr. Acum ar fi timpul să apelăm la o vită mai bătrână. 

Alcoolul, în combinaţie cu o carne de animal tânăr sau cu fructele de mare, creşte riscul unui atac de gută. Berea este printre principalele băuturi care ne îngraşă ficatul. Vine la pachet cu foarte mulţi carbohidraţi. 

Persoanele cu hipertensiune, cele care suferă de insuficienţă cardiacă şi cei care suferă de gastrită, nu ar trebui să consume alcool. De asemenea, femeile însărcinate şi copiii. Ei ar trebuie să fie feriţi, inclusiv de băuturile carbogazoase care îmbolnăvesc ficatul la fel ca alcoolul", a mai spus medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel