Data publicării:
Cât de des trebuie să ne curăţăm urechile. Mare atenție!
Tu știi cât de des trebuie să îți cureţi urechile? Posibil să fi greșit până acum.
Urechile se întreţin perfect fără sprijin din afară. Ele produc cerumen, cunoscut şi sub numele de ceară, pentru a prinde particule precum murdăria şi praful înainte de a ajunge acestea în părţile sensibile ale urechii interne. Deşi ceara poate părea neigienică atunci când se acumulează, urechile ar fi mult mai murdare fără ea. Secreţia de ceară are chiar proprietăţi antimicrobiene. Cea mai mare parte a cerumenului este expulzată din organism de la sine, scrie Rador, citând actualno.com.
Când vă mestecaţi mâncarea, maxilarul împinge ceara spre orificiile urechii, unde se usucă şi în cele din urmă cade. De aceea, orice procedură de rutină de îngrijire a urechii, pe care o urmaţi ar trebui să se concentreze doar pe părţile exterioare ale urechii. Pentru majoritatea oamenilor, ştergerea exterioară a urechilor cu un prosop o dată pe zi, după duş, este tot ce trebuie.
Tampoanele de vată împing ceara către timpan, unde aceasta poate rămâne şi poate cauza probleme de auz. Uneori, introducerea beţişoarelor de urechi prea adânc duce la leziuni mai grave, cum ar fi o ruptură a timpanului.
O parte din ceară este sănătoasă, dar producţia de cerumen devine o problemă atunci când provoacă dureri în urechi, înfundare şi probleme de auz. Câteva picături de ulei de măsline, peroxid de hidrogen sau o soluţie fără prescripţie medicală vor fi o opţiune mult mai bună pentru urechile dumneavoastră decât bețișoarele. Folosiţi aceste metode o dată sau de două ori pe săptămână până când ceara se curăţă şi consultaţi un medic dacă nu puteţi rezolva problema acasă.
Vezi și: Tinitus, acel țiuit în ureche care nu dă pace. Ce este și cum să scapi de el
Otita: iată cele mai bune remedii naturiste împotriva durerilor de urechi
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News