Data publicării:

Cât de corupt ajunge Boc

Autor: Val Vâlcu | Categorie: Stiri
WhatsApp
val-valcu
val-valcu

Servil, dar cinstit, asta a fost replica susținătorilor lui Emil Boc, la atacurile adversarilor. Imaginea liderului PDL nu a suferit prea mult în timpul mandatului, dar nu e timpul trecut.

Corpul de control al premierului Ponta a anunțat că doi consilieri ai lui Boc au fost plătiți de ROMATSA, unde par ar fi ajuns experți în aviație printr-un concurs de care nu a aflat nimeni. Unul este specialist în alimentație, celălalt în mecanică. Ei ar fi scris două lucrări identice, inclusiv în ceea ce privește greșelile de punctuație. Oamenii lui Boc nu ar fi venit la serviciu, susțin inspectorii, dar ar fi încasat salarii generoase și sporuri de vacanță.

Ca și MRU, care a explicat că nu știe cine a comandat vită Kobe, în timp ce el pleda pentru austeritate, Boc poate spune că nu știa că sfătuitorii săi mai au un job în aviație. Și așa guvernul era aerian, ce contează că experții Romatsa pontau în Calea Victoriei, nu la Otopeni?

De crezut, ne este cam greu să-l credem. Cinstit vorbind, nu poți atrage consilieri valoroși cu salariile de la stat. Guvernele s-au complăcut în ipocrizie, completând veniturile funcționarilor ba cu o indemnizație pentru  CA, ba cu o altă sinecură. Boc însă a tăiat salariile și pensiile piloților, în vreme ce consilierii săi își făceau suma fără probleme.

Lupta anticorupție nu pare a-i fi vizat. Adversari ai regimului Băsescu au fost dați în vileag la o săptămână sau două de la comiterea faptei: telefoanele aranjoarelor de concursuri de la Muncă au fost interceptate, programul unui judecător chiulangiu a fost verificat prin înregistrări video de la camerele de supraveghere...trebuie să credem că șoferul lui Boc a dat concursul de intrare în ROMATSA acum trei ani și nu s-a aflat decât după schimbarea de guvern?

Orice vor decide procurorii va afecta imaginea lui Boc. Dacă se declanșează urmărirea penală împotriva consilierilor săi, mitul ”cinstitului” se clatină. Dacă nu fac nimic și țin dosarul la sertar, se va presupune că e o vorba despre o comandă politică. În fond, cel mai corect om este acela pe care nimeni nu-l verifică, niciodată.  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel