Urmărește emisiunea live
Cât costă taxele de drum București - Kyllini, spre Zakynthos sau Kefalonia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Dacă alegi să pleci în vacanță în insulele ionice Kefalonia sau Zakynthos cu mașina, iată ce... taxe te așteaptă. 

De la început trebuie să știi că drumul spre vama Kulata este mult mai bun decât drumul spre vama Makaza. Drum bun, timp mai scurt! Dincolo de asta și drumul prin Grecia este unul foarte bun, fiind aproape în totalitate pe autostradă. Chiar și așa, hărțile anunță un drum de 14 ore și 17 minute la ora redactării acestei știri. Vorbim despre 1231 de kilometri până în portul Kyllini. Până în Zakynthos (port) mai mergeți o oră și 15 minute cu feribotul. 

În realitate, cu opriri, cozi din vamă, incidentele de pe drum, drumul va fi ceva mai lung, cei mai mulți români care fac acest drum alegând să facă o oprire, de cele mai multe ori în Salonic, acolo unde veți găsi oricând cazări pentru o noapte, hotelierii de aici fiind obișnuiți să fie de... tranzit. De altfel, este și ”bătaie” pe turiștii de tranzit, dacă ne uităm la prețurile destul de mici chiar din centrul Salonicului. 

Dincolo de combustibil (care la un consum de aproximativ 6% benzină, te duce undeva la 1300 de lei dus-întors), vei plăti rovinieta din România, vinieta din Bulgaria (de AICI se cumpără vinieta). Pentru vinieta din Bulgaria, dacă la destinație vei avea un sejur complet de 7 nopți, va trebui să cumperi pe o lună, care costă 27 de leva (68,5 lei)

Vinieta este singura taxă de drum din Bulgaria, spre destinația Kulata. 

Imediat ce vei intra în Grecia, vei întâmpina prima stație de taxare și vei tot întâlni pe drum. Drumul trece prin Salonic, iar recomandarea este să nu evitați Podul Patras, unde taxa este peste 13 euro. Mai există o varianta care ajunge să coste mai mult decât dublu, din taxele de drum. 

Cea mai mare taxă este de drum este cea de trecere a Podului Patras, în valoare de 13,70 euro pentru autoturism. În rest sunt taxe de la 0,30 euro la 3,55 euro. În total, ajung la 38,5 euro. 

În Salonic, sunt slabe șanse să găsiți parcare. Parcările private din centrul orașului costă aproximativ 25 de euro pentru 24 de ore. Unele cazări au parteneriate cu aceste parcări și vă acordă unele reduceri, de câțiva euro. 

Pentru o mașină (pe ruta Kyllini - Zakynthos) sub 3,5 tone, taxa de feribot costă 38,40 euro, iar pentru un adult 12,50 euro. Copiii până în 5 ani circulă gratuit, iar cei între 5 și 10 ani plătesc 7 euro. 

Astfel, tur-retur fără costurile de cazare, mâncare, etc, costul unul drum București - Zakynthos cu mașina ajunge să coste pentru doi adulți, doar din taxe, aproximativ 250 de euro. La acestea se adaugă combustibilul (care costă 1,9 euro în Grecia - benzina), cazarea intermediară și hrana. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel