Cât costă o inimă. Cursa nebună din care și TU poți face parte! Povestea ce te va schimba radical
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Irinuca este o fetiță cu ochi căprui și zâmbet care luminează totul în jur. Are trei ani și jumătate și are nevoie de ajutorul nostru pentru o șansă la o viață normală și frumoasă.

Iată povestea Irinucăi, spusă de mama ei: „Irinuca s-a născut cu mai multe malformații grave ale inimii (transpoziție de vase mari, defect septal ventricular, defect septal atrial, hipoplazie de arc aortic și coarctatie de aortă, hipoplazie de istm aortic, LSVC) și cu malformație a urechii drepte (are lobul deformat și nu are canal auditiv).

Mulți copii cu afecțiuni similare își pierd viața la vârste mici, dar Irinuca a supravietuit datorită unor medici minunați și a unei puteri incredibile într-un corp așa mic (avea 2300g și 45 cm). Ea a avut două cateterisme și două operații pe cord deschis în primul an de viață, realizate în Germania, însă operațiile nu au corectat defectele, ci doar i-au permis să trăiască până la următoarea operație. Ea s-a dezvoltat frumos, înconjurată de iubirea noastră. Cine nu îi știe povestea, crede că este un copil normal. Îi place să alerge și să danseze. Însă nu poate face prea mult aceste lucruri normale pentru un alt copil, fiindcă obosește foarte repede.

Următoarea operație ar trebui să definitiveze o inimă cu un singur ventricul, însă asta ar însemna că va rămâne cu o circulație modificată care în timp îi va afecta celelalte organe, iar finalitatea va fi transplantul. Speranța noastră a venit de la Boston Children’s Hospital, USA, care a acceptat să o primească și să realizeze corecția inimii, păstrând ambele ventricule și oferindu-i o viață cât mai aproape de normalitate. Însă prețul pentru o inimă întreagă depășește posibilitățile noastre financiare - 325 000 $ - mai ales că operația ar trebui realizată până la sfârșitul anului.

Începem astăzi cursa pentru o copilărie și o viață normală. Știm că e o suma uriașă și timpul este foarte scurt, așadar orice ajutor este foarte apreciat.”

Cum puteți ajuta

Intrând pe grupul creat pentru Irinuca, unde puteți oferi produse contra donații în conturile deschise: https://www.facebook.com/groups/2693769910864095/?ref=share

                                
Făcând o donație pe GoFundMe gofundme.com/f/help-irinuca

Făcând o donație în conturile deschise de către asociația SONIA MARIA, care a acceptat să ne ajute:                                                        

RON: RO55RNCB0484131725750005
EURO: RO12RNCB0484131725750003
USD: RO82RNCB0484131725750004           

Beneficiar: Asociația Sonia Maria, Banca BCR, Sucursala Piață Română, SWIFT: RNCBROBU.                        

Paypal: asociaț[email protected] (va rugăm să menționați Help Irinuca sau Banu Irina Sofia)                                                                                                                                                    
Pentru alte detalii, puteți scrie la adresa de email [email protected].

2. -imagine fara descriere- (help_irinuca_87796500.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel