Data actualizării:
Data publicării:

Cât costă carnea de porc din Spania, cea mai bună din Europa

Autor: Irina Constantin | Categorie: Economie
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Carnea de porc din Spania este cea mai bună din Europa. Dar iată la ce prețuri o găsim. 

”Carnea de porc din Spania este pe primul loc în Europa, este cea mai bună carne la ora actuală, mai ales carnea de porc adult” a spus Sorin Minea, președintele Romalimenta, în emisiunea ”Totul despre Bani”. ”Un porc bătrân este mai gustos decât un porc tânăr, are altă calitate a fibrei” mai explica expertul. 

Citește și: EXCLUSIV  După ce a dezvoltat o afacere de zeci de milioane de euro, Sorin Minea recunoaște că, dacă ar lua-o de la capăt, ar investi în altceva! ”Mi-ar fi frică”. În ce ar băga astăzi banii

În acest context, în care nu carnea de porc românească este cea mai bună, am consultat prețurile de pe un site care vinde atât carne de porc din România, cât și carne de porc din Spania. 

Astfel, dacă 500 de grame de mușchiuleț de porc de la o carmangerie din România costă 25 de lei, cel din Spania se ridică la 80 de lei. Și acesta este cel mai mic preț pentru porcul din vestul Spaniei.

Presa de porc (miez de ceafă) costă 195 de lei kilogramul. 1 kg de ceafă de porc românesc costă 50 de lei pe site-ul respectiv, în marile supermarketuri fiind la prețuri de 30 de lei/kg.

Secreto sau cruceta porcului (o parte interioară a mușchiului, între spată și piept, sub stratul de slănină) costă 179 de lei/kg. 

Pluma de porc costă 212 lei/kg. Acesta este un mușchi situat între coloana vertebrală și spată, cu una dintre fețe acoperită de grăsime. Este o carne cu mici infiltrații de grăsime, care o fac suculentă și este foarte apreciată, dar și foarte scumpă, fiind foarte rară: reprezintă circa 500 de grame dintr-un porc de 180 de kg, conform unui site de specialitate. 

File de porc din Spania găsim la prețul de 160 de lei, iar ceafa de porc la 182 de lei/kg. O bucată de cotlet de porc de 250 de grame se vinde cu 45 de lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel