Cât câștigă "protectorul urșilor", Gabriel Păun, fondator Agent Green. Pe lângă zecile de mii de euro pe lună, mai are și 7 mașini și o vilă la Viena
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
captură video România TV
captură video România TV
Să fii apărător al drepturilor animalelor pare a fi extrem de profitabil. I-a adus lui Gabriel Păun, fondatorul Agent Green și consilierul onorific al cel puțin doi premieri din România, o explozie a veniturilor salariale. De la 290 la 12.000 de euro pe lună în 10 ani. Dividende grase, 7 mașini și vilă la Viena.

Cazul tinerei ucise de urs la Jepii Mici scoate la lumină impotența autorităților dar și o latură nevăzută a industriei activiștilor care luptă pentru drepturile animalelor. Fostul consilier onorific al premierului României Florin Cîțu, Gabriel Păun, a câștigat consistent surfând pe noul val al apărării drepturilor animalelor care pare că leagă de mâini și de picioare autoritățile în privința ținerii sub control a numărului de animale sălbatice.

Cine este Gabriel Păun și cum face milioanele

Păun este inițiatorul celebrului scandal din urmă cu trei ani cu ursul Arthur, când s-a iscat o isterie de pe urma unui urs ce a fost împușcat în timpul unei partide de vânătoare. Mai mult, ONG-ul său are o serie de inițiative menite să păstreze numărul actual de urși din pădurile României, considerat mult prea mare. Remarcabil este că Păun e destul de dojenitor în interviurile pe care le acordă în presă, sfătuind oamenii să învețe să trăiască frățește cu animalele pădurii. Anul acesta, Păun a organizat o gală denumită "Curaj" în care a premiat diverși membri ai societății civile.

Conform unor documente fiscale consultate de Newsweek România, industria protecției mediului i-a adus lui Gabriel Păun venituri consistente. Astfel, în octombrie 2023, Păun a încasat de la Ascoiația Agent Green un venit brut salarial de 29.500 lei, media salariilor sale din acest an, cu două excepții notabile: iunie și noiembrie 2023, când a încasat nu mai puțin de 59.000 de lei din poziția de președinte al acestui ONG.

Conform datelor publice, președintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu și președintele Senatului Nicolae Ciucă au un venit salarial de circa 15.000 lei net, ceea ce înseamnă că Gabriel Păun a câștigat în acele luni de aproape patru ori salariul celor mai mari din stat. Conform acelorași informații, Păun a câștigat în 11 luni din anul trecut un venit salarial brut de la Asociația Agent Green de 413.000 de lei, 256.649 lei în 2022, 231.491 lei în 2021 și 247.500 lei în 2020.

Primul salariu al lui Gabriel Păun la Agent Green a fost unul modest. de 24,5 ori mai mic decât salariul încasat în octombrie 2023 și de 49 de ori mai mic decât cel mai mare salariu încasat de la același ONG: 1.204 lei brut, atât lua în ianuarie 2011.

Dar Gabriel Păun nu este doar ONG-ist. Este și afacerist. A raportat către Fisc și dividende consistente dintr-un SRL pe care-l deține integral - Armona Vision SRL de unde a încasat dividende de 265.000 lei în 2022 și de 322.740 lei în 2021. Compania a fost înființată în 2019 și are ca obiect de activitate - activități ale agențiilor de publicitate.

Cu toți acești "bani în căruță", Păun cere în continuare donații pe pagina sa de socializare pentru a plăti o serie de despăgubiri la care a fost obligat de instanțele de judecată. Mai mult, Agent Green a organizat luna trecută la Ateneul Român Gala "Curaj" în cadrul căreia a premiat mai mulți reprezentanți ai societății civile.

Ce mai are Gabriel Păun? 7 mașini și o vilă în străinătate

Gabriel Păun are în garaj 7 mașini. La capitolul clădiri stă mai "prost". Deține doar un apartament de 96 mp în București cu o curte de 300 mp pe Șoseaua Andronache. Mai are și o casă declară în apropierea orașului Viena, a cărei valoare fusese estimată la 1 milion de euro.

Liderul AUR Bistrița-Năsăud, Dragos Hârjoabă, prezent în emisiunea lui Victor Ciutacu la România TV, a ținut să comenteze, încurajat de moderatorul "Punctul Culminant" care a subliniat: "Pare a fi mai profitabil să fii șef de ONG care se opune împușcării ursului decât șef de fond de vânătoare" -  a spus  cu ironie Ciutacu.

"Cu siguranță. Eu nu am văzut niciun vânător care duce hrană în pădure să ceară bani, dar am văzut foarte mulți ONG-iști a căror pagină de internet începe cu "Donează!" Realitatea este că ONG-urile fac milioane de euro din empatia pe care reușesc să o stârnească, iar statul nu-și respectă Art. 22 din Constituția țării, acela care spune să asigure integritatea fizică a cetățenilor" a spus Hârjoabă în intervenția telefonică.

Mai multe dezvăluiri, aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel