Data actualizării:
Data publicării:

Cât au ajuns să ceară dezvoltatorii, la stadiul de proiect, în București, 2024, pentru un apartament

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Economie
WhatsApp
blocuri
blocuri
Prețurile la imobiliare au explodat.

Pentru un apartament de două camere, aflat în stadiu de proiect, un dezvoltator din Sectorul 6, la un bloc ca va fi situat lângă Lacul Morii, cere între 87.300 euro și 111.426 euro (TVA inclus), în funcție de suprafață. Rămâne de văzut dacă românii vor putea să „onoreze” prețurile cerute.

„In acest ansamblu rezidential, va oferim apartamente cu 2 si 3 camere, dupa cum urmeaza:

Apartamente cu 2 camere (8 Tipuri), cu preturi cuprinse intre 87300 Euro si 111426 Euro (TVA inclus), in functie de suprafata fiecarui tip de apartament;


Apartamente cu 3 camere (4 Tipuri), cu preturi cuprinse intre 116501 Euro-139779 Euro (TVA inclus), in functie de suprafata fiecarui tip de apartament.


La cererea clientului, se ofera consultanta gratuita pentru intocmirea dosarului bancar si colaborare cu broker de specialitate”, se arată în anunțul de vânzare.

Dacă vrei să cumperi în stadiul de proiect și plătești 90% din suma cerută, primești un discount de... 10%.

„LA PLATA CASH, SE OFERA DISCOUNT:


5%, pentru avans 50% din valoarea apartamentului, la semnarea Promisiunii de vanzare-cumparare;


10%, pentru avans 90% din valoarea apartamentului, la semnarea Promisiunii de vanzare-cumparare;

Modalitati de plata:


Avans 90% - 78570 Euro, TVA inclus;


Avans 50% - 82935 Euro, TVA inclus;


Avans 15% - 87300 Euro, TVA inclus;


Se accepta in vederea achizitiei, plata cash, credit Noua Casa /ipotecar si se lucreaza cu toate bancile din Romania”.

Blocul va avea vedere la Lacul Morii din Sectorul 6, fiind foarte aproape de acest obiectiv. Regimul de înălțime este de nouă etaje. Se va afla la aproximativ 25 de minute de mers pe jos de Metrou Gorjului.

CITEȘTE ȘI: Schimbări uriașe în imobiliare prin Codul ATUC. Av. Monica Livescu: Bucureștiul a fost grav prejudiciat în ultimii ani - https://www.dcnews.ro/schimbari-uriase-in-imobiliare-prin-codul-atuc-av-monica-livescu-bucurestiul-a-fost-grav-prejudiciat-in-ultimii-ani_943919.html

VEZI ȘI: Anul 2024 va fi marcat de noi majorări ale prețurilor solicitate pentru proprietățile rezidențiale scoase la vânzare în România

Anul 2024 va fi marcat de noi majorări ale prețurilor solicitate pentru proprietățile rezidențiale scoase la vânzare în România, sunt de părere aproape jumătate dintre cumpărători, arată rezultatele unui studiu realizat de Imobiliare.ro și compania de cercetare de piață Unlock Market Research.

În 2024, 47% dintre cumpărători se așteaptă să vadă creșteri ale prețurilor pe piața imobiliară. Dintre aceștia, cei mai mulți (49%) consideră că majorările se vor situa în intervalul 10%-20%, în timp ce 13% dintre ei cred că scumpirile ar putea să depășească 20%. Alți 30% dintre respondenți sunt de părere că prețurile ar urma să crească pe parcursul anului în curs cu până la 10%. 

Un avans care se încadrează în acest interval a fost înregistrat la nivel național, în decembrie 2023 comparativ cu decembrie 2022, în cazul apartamentelor listate la vânzare, după cum arată Indicele Imobiliare.ro.

Conform aceluiași studiu, 23% dintre cumpărători consideră că pe parcursul anului acesta nu se vor înregistra fluctuații semnificative la nivelul prețurilor practicate pe piața imobiliară, în timp ce alți 30% anticipează unele scăderi ale prețurilor. Dintre aceștia din urmă, cei mai mulți respondenți (37%) consideră că ne putem aștepta să vedem ieftiniri cu 10%-20%, în timp ce aproape 30% sunt de părere că prețurile proprietăților ar putea să se reducă și cu mai bine de 20% în 2024. 

Majorări ale prețurilor sunt anticipate și de către principalii jucători activi în sectorul imobiliar, potrivit informațiilor obținute din piață de Imobiliare.ro. Principalele argumente sunt cererea care se menține la un nivel ridicat, oferta tot mai restrânsă de locuințe disponibile la vânzare și pachetele de finanțare mai atractive la care se anticipează că vor avea acces cumpărătorii în 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel