Castraveți, umpluți cu brânză feta, o gustare ușoară de primăvară
Bogați în nutrienți, castraveții sunt săraci în calorii, fiind recomandați să fi consumați cât mai des. Castraveții au o serie de vitamine și minerale importante.
Castraveții umpluți cu brânză feta te vor cuceri. Asezonează umplutura de brânză cu mărar și usturoi și nu te vei mai putea opri din mâncat. Alege castraveți mari, dar nu prea apoși, astfel încât compoziția cu care îi vei umple să rămână fermă.
Ingrediente:
brânză feta - 200 grame,
usturoi - 2 căței,
ricotta - 100 grame,
mărar - după gust,
castraveți - 2 bucăți,
piper negru - după gust.
Modul de preparare
Se trece usturoiul printr-o presă și se amesteca cu brânza feta, brânza ricotta și mărarul tocat într-un robot de bucătărie. Se amestecă bine până când se obține o compoziție omogenă.
Salată franțuzească de cartofi, cu muștar de Dijon și verdeață proaspătă. Rețeta simplă
Castraveții se spală și se usucă cu prosoape de hârtie. Apoi castraveții se taie jumătate pe lungime. Scoate semințe.
Umple mijlocul castraveților cu pasta de brânză și aplatizează. Castraveții se taie în felii de 3 cm grosime. Se decorează cu piper măcinat și crenguțe de mărar. Poftă bună!
Vezi și: Salată de castraveți cu sos de soia și coriandru. O rețetă din bucătăria asiatică
Deoarece deja au apărut primii castraveți crocanți, tari și delicioși, vă sfătuim să pregătiți această salată, al cărei gust amintește de Asia.
Castravetele este bogat în substanțe nutritive benefice, anumiți compuși ai plantelor și antioxidanți care pot ajuta la tratarea și chiar prevenirea unor afecțiuni.
Turte cu ceapă verde, o gustare chinezească delicioasă
De asemenea, castraveții au un conținut scăzut de calorii, dar și o cantitate ridicată de apă și fibre solubile, fiind ideali pentru susținerea hidratării și sprijinirea pierderii în greutate.
Ingrediente:
castraveți - 4 bucăți,
coriandru - câteva fire după gust,
ceapă verde - câteva fire, după gust,
ulei rafinat de floarea soarelui - 4 lingurițe,
ulei de susan - 2 lingurițe,
sos de soia - 2 lingurițe,
oțet de orez - 1 lingură,
ardei iute proaspăt - după gust.
Modul de preparare
Castraveții se spală și se taie în felii foarte subțiri. Într-un castron mediu, amestecați sosul de soia, ambele uleiuri și oțetul. Adăugați feliile de castraveți și amestecați bine. Lăsați-le feliile în acest amestec 5 minute.
Tăiați ceapa verde și tulpinile de coriandru. Tocați cu grijă frunzele de coriandru și ardeiul iute.
Adăugați ceapa tocată, ardeiul iute de coriandru în bolul cu castraveți. Amestecați. Gustați. Dacă salata nu este suficient de sărată, adăugați mai mult sos de soia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News