Data actualizării:
Data publicării:

Castraveți murați în pungă de plastic: pot fi consumați a doua zi. Sunt crocanți și delicioși

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Castraveți murați în pungă de plastic - pot fi consumați a doua zi. Sunt crocanți și delicioși. Sursa - Pexels
Castraveți murați în pungă de plastic - pot fi consumați a doua zi. Sunt crocanți și delicioși. Sursa - Pexels

Castraveții murați s unt o sursă ideală de fibre naturale, care te ajuta să consumi mai ușor anumite mâncăruri, mai ales carnea . De aceea, foarte mulți nutriționiști recomandă consumul castraveților murați.

Și dacă e vară și sezonul conservelor conținute, vă prezentăm azi o rețetă originală și interesantă:  castraveți murați în pungă. Se prepară rapid, iar rezultatul este delicios, aromat și crocant.

INGREDIENTE:

1 kg de castraveți;

5-6 căței de usturoi;

30 grame de mărar;

1/2 linguriță de piper negru măcinat;

1 lingură de sare;

1 frunză de dafin.

 

Rețeta pas cu pas

 

Într-un vas cu apă rece, se castraveții spălați și îi lăsați pentru 2 ore.  Luați 2 pungi de plastic și le puneți una în cealaltă.

Cartofi copți cu ciuperci și usturoi: o rețetă gustoasă și sănătoasă, așa cum nu ai mâncat vreodată

Îndepărtați codițele castraveților din ambele părți, apoi îi tăiați în jumătate pe lungime. Transferați castraveții în pungă, adăugați usturoi dat prin răzătoarea mică, mărar tocat, sare, piper negru și foaie de dafin.

Limonadă proaspătă. Ce să adăugați în ea pentru a o face cu adevărat irezistibilă

Legați o pungă, astfel încât în interior să rămâne aer, apoi o legați și pe a doua. Agitați punga timp de 1 minut, apoi o dați la frigider pentru 30 de minute.

A doua zi scoateți castraveți din pungă și serviți-i pe masă. Sunt atât de gustoși! Poftă bună!

 

 

Cartofi copți cu ciuperci și usturoi: o rețetă gustoasă și sănătoasă, așa cum nu ai mâncat vreodată

 

Astăzi vă oferim o rețetă, pe bază de cartofi, ciuperci și usturoi. Poate merge bine ca și garnitură pentru carne, pește sau chiar pentru preparate vegetariene.

Rețeta pe care urmează să  o prezentăm, azi, are o aromă minunată de usturoi și pătrunjel și poate fi servită alături de alte preparate, dar și ca fel principal sau ca un aperitiv ușor și sănătos.

Ingredientele de care aveți nevoie sunt următoarele:

400 de grame de cartofi;

300 de grame de ciuperci champignon;

șase căței de usturoi;

pătrunjel proaspăt;

sare și piper negru după gust.

Limonadă proaspătă. Ce să adăugați în ea pentru a o face cu adevărat irezistibilă

 

Rețeta pas cu pas

 

Acesta este un preparat destul de ușor de făcut și presupune să fie gătit în cuptor.  Prin urmare, este mai sănătos.

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Tăiați cartofii curățați cubulețe, sărați-i, pipărați-i și stropiți-i cu ulei de măsline. Coaceți cartofii timp de douăzeci de minute.

Prăjitură cu mere. Rețeta celor 3 pahare: foarte simplă și rapidă 

Ciupercile curățate se taie în jumătate  se amestecă cu usturoiul tocat și se pun peste cartofii din cuptor. Legumele se mai țin în cuptor circa 10 minute.

Când sunt gata, legumele se transferă pe un platou și se presară cu pătrunjelul tocat.  Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel