Pentru 2 kilograme de castraveți veți avea nevoie de:
2 mere acre;
3 căței de usturoi;
2 mănunchiuri de mărar;
2 crenguțe de cireș;
2 crenguțe de coacăz;
10 boabe de ienibahar;
10 cuișoare;
4 foi de dafin;
5 lingurițe de zahăr;
4 lingurițe de sare;
2 lingurițe de esență de oțet.
Prepararea
Pentru început, toate verdețurile trebuie spălate bine, iar usturoiul trebuie curățat și tăiat în felii.
Umpleți borcanele de 3 litri cu castraveții spălați și cu mere feliate, alternându-le cu condimente și crenguțele pregătite.
Nu mai arunca apa în care au fiert pastele: este aur curat, spun bucătarii
Turnați apă clocotită în borcane și lăsați-o 20 de minute. Scurgeți apoi apa înapoi în oală, adăugați sare și zahăr și fierbeți-o din nou.
Umpleți borcanele cu saramură, așteptați 10 minute și turnați lichidul înapoi în oală. În timp ce apa fierbe din nou, turnați oțetul în borcane.
Rămâne doar să umpleți borcanele cu saramura și să le puneți capacele. Întoarceți borcanele cu susul în jos, înfășurați-le cu o pătură și lăsați-le să se răcească.
BONUS. Prepară acasă un ketchup delicios: este mai gustos și mai sănătos decât cel din magazin
Nici un ketchup cumpărat din supermarket nu poate concura cu bogăția gustului sosului făcut acasă. Ketchup-ul de casă completează perfect felurile de mâncare și poate fi păstrat până iarna.
Ketchup-ul de casă este potrivit atât pentru carne, cât și pentru pește. Prepararea unui sos natural este foarte simplă, dacă urmezi rețeta.
Înghețată delicioasă de casă: cea mai ușoară și mai rapidă rețetă
În plus, ketchup-ul de casă este mult mai sănătos și mai gustos decât orice alternativă cumpărată din magazin.
Ingrediente:
roșii coapte - 5 kg,
ceapă - 350 grame,
zahăr - 200 grame,
oțet 9% - 100 ml,
sare - 30 grame,
scorțișoară - 1 linguriță,
cuișoare măcinate - 1 linguriță,
piper negru măcinat - 1 linguriță,
muștar uscat - 1 linguriță.
Rețeta pas cu pas
Se spală roșiile și se trec printr-un storcător. Ceapa curățată se dă printr-o mașină de tocat carne. Într-o oală mare se amestecă sucul de roșii și ceapa și se pun pe foc. Gătiți până când amestecul de roșii și ceapă se reduce de 2 ori. Acest lucru durează aproximativ 4 ore.
De îndată ce compoziția capătă consistența dorită, adăugați toate condimentele și gătiți încă 10 minute. La sfârșitul gătitului, adăugați oțet.
Între timp, spălați borcanele în care veți pune ketchup-ul. Acoperiți borcanele cu capace și închideți-le bine.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Delia Budeanu, povestea neștiută. Cea mai cunoscută crainică din istoria Televiziunii Române de dinainte de '90 se temea să nu fie împușcată de Ceaușescu
- Zodia care trebuie să facă schimbări în perioada următoare. Daniela Simulescu: Vă recomand să stați departe / video
- Banca Mondială și FMI recomandă noi taxe și impozite pe salariile românilor, dar și pe locuințe și mașini. Alternativa lui Adrian Negrescu
- Horoscop 22 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care se simte manipulată. Vei fi radical
- Armata SUA testează o armă experimentală cu microunde de înaltă putere. Ce este Proiectul Meteor
- Modificare RCA - numeroși șoferi vor plăti bani mai mulți. Titi Aur arată manevra care s-a făcut / video
- BANCUL ZILEI: Bulișor, răspuns magistral pentru tată
- O țară din Europa are școală gratis pentru adulți, inclusiv pentru români. Învață două limbi străine și obțin și competențe profesionale
- Apa îmbuteliată în pet-uri, pericol pentru sănătate. Dr. Mircea Duțu: ”Particule extrafine au ajuns în sânge, inimă și creier”. Care este cea mai sigură apă
- Școala de șoferi pe vremuri vs. prezent. Titi Aur: Asta se făcea pe timpul meu / video
- Registrul Național de Implant Cohlear, o prioritate națională
- România, în lipsa unui brand internațional, devine țara „De ce nu?” pentru turiștii străini. Expert în turism, explicație
- Titi Aur spune adevărul despre „șmecherii” care merg în urma ambulanțelor. „Cei care au făcut loc vor fi frustrați și nu vor mai face data viitoare”