
Pentru 2 kilograme de castraveți veți avea nevoie de:
2 mere acre;
3 căței de usturoi;
2 mănunchiuri de mărar;
2 crenguțe de cireș;
2 crenguțe de coacăz;
10 boabe de ienibahar;
10 cuișoare;
4 foi de dafin;
5 lingurițe de zahăr;
4 lingurițe de sare;
2 lingurițe de esență de oțet.
Prepararea
Pentru început, toate verdețurile trebuie spălate bine, iar usturoiul trebuie curățat și tăiat în felii.
Umpleți borcanele de 3 litri cu castraveții spălați și cu mere feliate, alternându-le cu condimente și crenguțele pregătite.
Nu mai arunca apa în care au fiert pastele: este aur curat, spun bucătarii
Turnați apă clocotită în borcane și lăsați-o 20 de minute. Scurgeți apoi apa înapoi în oală, adăugați sare și zahăr și fierbeți-o din nou.
Umpleți borcanele cu saramură, așteptați 10 minute și turnați lichidul înapoi în oală. În timp ce apa fierbe din nou, turnați oțetul în borcane.
Rămâne doar să umpleți borcanele cu saramura și să le puneți capacele. Întoarceți borcanele cu susul în jos, înfășurați-le cu o pătură și lăsați-le să se răcească.
BONUS. Prepară acasă un ketchup delicios: este mai gustos și mai sănătos decât cel din magazin
Nici un ketchup cumpărat din supermarket nu poate concura cu bogăția gustului sosului făcut acasă. Ketchup-ul de casă completează perfect felurile de mâncare și poate fi păstrat până iarna.
Ketchup-ul de casă este potrivit atât pentru carne, cât și pentru pește. Prepararea unui sos natural este foarte simplă, dacă urmezi rețeta.
Înghețată delicioasă de casă: cea mai ușoară și mai rapidă rețetă
În plus, ketchup-ul de casă este mult mai sănătos și mai gustos decât orice alternativă cumpărată din magazin.
Ingrediente:
roșii coapte - 5 kg,
ceapă - 350 grame,
zahăr - 200 grame,
oțet 9% - 100 ml,
sare - 30 grame,
scorțișoară - 1 linguriță,
cuișoare măcinate - 1 linguriță,
piper negru măcinat - 1 linguriță,
muștar uscat - 1 linguriță.
Rețeta pas cu pas
Se spală roșiile și se trec printr-un storcător. Ceapa curățată se dă printr-o mașină de tocat carne. Într-o oală mare se amestecă sucul de roșii și ceapa și se pun pe foc. Gătiți până când amestecul de roșii și ceapă se reduce de 2 ori. Acest lucru durează aproximativ 4 ore.
De îndată ce compoziția capătă consistența dorită, adăugați toate condimentele și gătiți încă 10 minute. La sfârșitul gătitului, adăugați oțet.
Între timp, spălați borcanele în care veți pune ketchup-ul. Acoperiți borcanele cu capace și închideți-le bine.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Doi ani posibili pentru marele cutremur care ar lovi România, conform lui Mărmureanu
- În vreme ce Austria ne ține la distanță de Schengen, Franța și Germania ne vor membri UE de clasa a doua. Raportul aflat la Bruxelles
- Narcisa Suciu, mărturisiri despre relația cu tatăl fiicei sale, care era însurat cu altă femeie, când a rămas însărcinată: "Nu am avut remușcări". Ies împreună în oraș toți trei
- Mircea Badea, despre Pescobar: Arată, vorbește și emană ceea ce ar trebuie să emane un om de afaceri adevărat în România
- Ce spunea Orianda Donca, soția lui Călin Donca: Am muncit foarte mult, într-o perioadă în care majoritatea se distrează
- Patronul firmei de transport care a ucis cinci oameni pe A1, de neatins
- Hartă cutremure București / România. Prof. univ. dr. ing. Văcăreanu: Când doamna respectivă a văzut blocul colorat cu roșu a început să plângă
- Av. Adrian Cuculis, după cazul Donca: Cunosc cel puțin zece vedete autohtone serioase care au fost păcălite cu criptomonede
- El este unul din cei patru bărbaţi care au murit în explozia de la Călimăneşti. Marius abia făcuse nunta și urma să devină tată - Foto
- Guvernul pune prag de 2.000 de lei pentru plățile cash. Mircea Badea a răbufnit: Operațiuni absolut mizerabile