Data actualizării:
Data publicării:

Câştigătorul Big Brother România, medic în Germania. "Da, mi-e teamă de coronavirus"

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Sorin FIşteag, câştigătorul show-ului Big Brother România în 2003, este acum medic în Germania. Acesta a afirmat, într-un interviu, că se teme de infectarea cu noul coronavirus. 

Alegeri prezidentiale 2024

"La ora actuală, fiind cumva liniștea dinaintea furtunii, cum zicem noi, am un program absolut normal, de la 8-17. Dacă putem, ne mai luăm și câteva ore libere, tocmai pentru a economisi puterile pentru vremurile grele ce ne așteaptă. La spital, am reușit să separăm complet COVID-19 de restul pacienților în așa fel încât triajul celor suspecți de coronavirus se face într-un cort aflat în curtea spitalului și de acolo sunt trimiși în unitatea de primiri urgențe doar cazurile grave. În cort se prezintă zilnic cam 40-60 de oameni, mulți trimiși de medicii de familied oar pentru probe. Cam 2-3 rămân internați. Avem un număr constant – câți internăm, atâția externăm. Am avut mulți tineri cu dispnee severă, i-am tratat pe secție cu supraveghere și s-au recuperat foarte bine. În acest moment, avem un singur caz grav intubat pe ATI, dar îi merge foarte bine. E un om mai în vârstă cu multe comorbidități.", a explicat Sorin Fişteag (Soso) pentru monicaradulescu.eu. 

"Da, mă tem că o să iau virusul"

"Îmi este teamă că o să iau virusul și o să îi îmbolnăvesc pe cei din jurul meu. Îmi este teamă că se va îmbolnăvi echipa din spital. Dar nici pompierul nu stă în fața unei case ce arde și se gândește că îi este frică de foc, ci face tot posibilul să limiteze daunele. Pe asta mă concentrez și eu acum. La început, îmi era greu să mă rup de muncă acasă. Noi, colegii, ne sunam, ne scriam unii altora să vedem ce se mai întâmplă. Eram foarte implicați cu totul. Acum am intrat într-o oarecare rutină și este mult mai ok. Toată lumea se concetrează pe ce are de făcut. Cu toții suntem conștienți că de noi depinde rezultatul acestei crize. Fiecare își dă silința să dea dovadă de profesionalism: medici, infiermere, asistente. Nu știm pe termen mediu sau lung ce se va întâmpla. La multe epidemii, pandemii virusul suferă mutații și nu mai e patogen pentru om. La fel de bine poate să rămână mulți ani prezent în viețile noastre. Orice scenariu este posibil.", a mai spus Soso. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel