Câștigători vs. perdanți. Gabriel Diaconu: ”Este efectul Emil Constantinescu! ULUITOR!”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Alegeri
Alegeri
Gabriel Diaconu a vorbit despre prezența la vot la alegerile parlamentare 2020.

Este efectul Emil Constantinescu, a spus, duminică, la Digi 24, psihiatrul Gabriel Diaconu, care a explicat cum au reacționat românii la alegerile din 1996 și ce s-a schimbat de atunci în atitudinea lor.

„Este efectul Emil Constantinescu, acel moment - 1996 - când românii au ieșit la vot prima oară cu speranța că a abdicat comunismul post decembrist, a fost moment de relativă renaștere comunitară. Erau foarte multe promisiuni făcute, cu experți, schimbare fundamentală a aparatului de stat. Următorii patru ani au fost poate cei mai grei patru ani de tranziție.

Acum, în 2020 e uluitor pentru mine că încă avem această sfadă cu istoria, politicul presupune și în 2020 aceleași cancanuri, aceleași propagande, lozinci. În fapt, politica nu și-a dat încă bacalaureatul și se bucură să bată mingea în curtea școlii", a spus Gabriel Diaconu.

„Diseară vom avea câștigători, perdanți, dar și un procent de români cu drept de vot care se deosebesc de ceilalți prin aceea că și-au asumat. Poate o să își dea seama mai târziu că nu au votat pe cine trebuia, dar și-au asumat", a spus Diaconu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel