Casele și vilele de la munte, mai scumpe cu 20%. Cerere crescută
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: bizbrasov.ro
Foto: bizbrasov.ro
Analize recente făcute în domeniul imobiliar arată o cerere crescută a cumpărătorilor pentru casele și vilele de la munte, cu spații verzi. 

Casele și vilele din zone cu potențial turistic, aflate în județele Brașov și Prahova, s-au scumpit în ultima perioadă cu până la 20%. Asta și din cauza interesului crescut anul trecut cu peste 50%, scrie bizbrasov.ro

Specialiștii în domeniul imobiliarelor spun că cerința pentru o locuință care să aibă și curte a crescut foarte mult o dată cu pandemia de coronavirus.  Pretențiile vânzătorilor au crescut de la 934 la 1.133 de euro pe metru pătrat în Brașov.

„În județele Prahova și Brașov, zone cu potențial turistic, s-au înregistrat creșteri cu peste 50% ale cererii pentru achiziția de case și terenuri. Această tendință s-a păstrat până la sfârșitul anului, deși condițiile sanitare s-au îmbunătățit treptat, ceea ce înseamnă că preferințele se vor menține și în perioada următoare” a declarat Dorel Niță, Head of Data & Research Imobiliare.ro și coordonatorul Analize Imobiliare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel