Data publicării:

Casele oligarhilor ruși din Marea Britanie ar putea fi folosite pentru a găzdui refugiați din Ucraina

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Un ministru britanic spune că locuințele oligarhilor ruși ar putea fi folosite pentru cazarea refugiaților ucraineni.

Casele oligarhilor sancționați ar putea fi folosite pentru a găzdui refugiați din cauza războiului din Ucraina, afirmă un ministru britanic, citat de BBC.

În cadrul unui interviu, secretarul de stat pentru locuințe și comunități Michael Gove a declarat "Vreau să explorez o opțiune care ne-ar permite să folosim casele și proprietățile persoanelor sancționate, atâta timp cât sunt sancționate, în scopuri umanitare și de altă natură. Există o barieră legală destul de înaltă de trecut și nu vorbim de confiscare permanentă.

Dar spunem: "Ești sancționat, îl susții pe Putin, această casă este aici, nu ai dreptul să o folosești sau să profiți de ea...". Dacă o putem folosi pentru a-i ajuta pe alții, haideți să facem asta'", a explicat Gove.

El a adăugat că guvernul dorește să consolideze măsurile actuale care îi împiedică pe oligarhi doar să își vândă casele din Marea Britanie, nu și să locuiască în ele.

"Dacă averea și influența le sunt folosite pentru a-l sprijini pe Putin, având în vedere ceea ce face, atunci mă tem că trebuie să suporte consecințele", a spus el, conform Mediafax.

A fost răpit al doilea primar din Ucraina, anunță Ministerul de Externe

 

Forțele ruse l-au răpit pe primarul orașului Dniprorudne din sudul țării, afirmă ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba, citat de BBC.

Evhen Matveyev ar fi al doilea primar ucrainean care ar fi fost răpit de trupele rusești care avansează în ultimele trei zile, după ce vineri ar fi fost reținut primarul orașului Melitopol, aflat în apropiere.

Kuleba spune că "criminali de război ruși" l-ar fi răpit pe Matveyev.

"Obținând un sprijin local zero, invadatorii apelează la teroare. Fac apel la toate statele și organizațiile internaționale să oprească teroarea rusă împotriva Ucrainei și a democrației", a spus ministrul, conform Mediafax.

Armata rusă a instalat un nou primar în Melitopol. Fostul edil ar fi fost răpit

Armata rusă a instalat un nou primar în orașul ocupat Melitopol, după presupusa răpire a primarului Ivan Fedorov de către trupele Moscovei, vineri după-amiază.

Galina Danilchenko, fost deputat în consiliul orașului, a apărut la televiziunea locală unde a declarat că sarcina ei principală este construirea „mecanismelor de bază sub noua realitate”. Danilchenko a spus că se pregătește să înființeze un „comitet de deputați ai poporului” care să conducă orașul și i-a îndemnat pe locuitori să nu ia parte la „acțiuni extremiste”.

"Stimați deputați, am fost aleși de popor. Datoria noastră este înainte de toate să avem grijă de bunăstarea cetățenilor", a spus ea.

„Acest comitet va fi însărcinat cu responsabilități administrative pe teritoriul Melitopol și în regiunea Melitopol”, a adăugat aceasta, conform BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel