Data publicării:

Cascada Vălul Miresii, din Cluj, închisă. Salvamontiştii, avertisment pentru turişti: Ştim că e perioada vacanţelor, dar...

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Facebook Salvamont Vladeasa Cluj
Facebook Salvamont Vladeasa Cluj

Salvamontiştii din Cluj avertizează că accesul spre cascada Vălul Miresii este blocat. 

"Din păcate trebuie să vă anunțăm că accesul la unul din obiectivele turistice, Cascada Vălul Miresei, din arealul nostru de activitate, pentru următoarea perioadă, este închis. Furtuna de săptămânile trecute a contribuit la caderea majorității copacilor din zona cascadei, iar cei rămasi în picioare sunt afectați, pe rând o să cadă toți. Chiar ieri au căzut 5-6 molizi, toți peste accesul la acest obiectiv.

Știm că este perioada concediilor, a vacanței, dar pentru siguranța d-voastră alegeți să o vizitați cu o altă ocazie, Cascada Vălul Miresei rămâne tot acolo.

Dacă tot aveți planificată o deplasare în această zonă, avem și alte obiective turistice de interes și de o frumusețe aparte, precum Vârful Lespezi, Traseul Grotelor, Pietrele Albe, Vârful Vlădeasa, s.a.m.d.

Au fost făcuți pași importanți pentru remedierea acestei situații, revenim în curând cu informații.

Vă rugăm respectați recomandările noastre, vă dorim o vară cât mai frumoasă", au transmis cei de la Salvamont Vlădeasa Cluj pe Facebook. 

Salvamont România a intervenit în 20 de cazuri în weekend. ”Un număr extrem de mare”

O nouă zi de foc pentru salvamontiştii din întreagă ţară solicitaţi să intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente montane. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 22 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor, se arată sâmbătă pe pagina de Facebook a Salvamont.

Salvamontiștii din 14 localități au intervenit

Au fost solicitaţi să intervină salvamontiştii din Gorj, Sinaia, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Hunedoara, Sibiu, Caraş Severin, Argeş, Săcele, Braşov, Neamţ, Cluj, Satu Mare, Harghita.

În cazul acestor intervenţii au fost salvate 23 de persoane. Dintre acestea 6 au fost predate la Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital, iar 3 persoane au fost preluate de elicopterul SMURD.

S-au mai primit 42 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană.

Urmează două zile de weekend cu un aflux foarte mare de oameni pe munte, fapt ce ne determină să vă recomandăm prudenţă şi responsabilitate în derularea activităţilor montane şi vă invităm să fiţi alături de Salvamont România în campania de reducere a numărului de accidente montane!, este mesajul Salvamont. 

Ce să faci dacă te întâlnești cu vipera pe munte. Recomandările Salvamont

Salvamont Argeș a transmis pe pagina de Facebook a instituției informații utile pentru turiștii care merg pe munte și pot avea parte de evenimente neprevăzute care implică viperele: 

Întâlnirile cu şerpii pe munte devin din ce în ce mai dese şi în cele mai nebănuite locuri. Trei sferturi dintre muşcăturile de şarpe apar la persoanele care prin proprie decizie ating şerpi şi sunt imprudente. Şerpii veninoşi nu ataca decât atunci când sunt atacaţi sau surprinşi. Daca locuiţi sau călătoriţi în zone in care există şerpi, îmbrăcaţi haine ce va acoperă picioarele. Nu păşiţi, nu vă aşezaţi pe pământ, nu mutaţi lespezi de piatră înainte de a verifica locul. Dacă aţi observat un şarpe la distanţă, ocoliţi-l fără a-l provoca, iar dacă e foarte aproape, rămâneţi nemişcat, pentru că, în general, se îndepărtează singur.

Singurele specii de șerpi veninoși din România sunt viperele, răspândite neuniform pe tot teritoriul țării, mai puțin în centrul și sudul Munteniei și Olteniei, dar ajungând în Carpaţi şi la peste altitudinea de 2000 de metri.

Nu vă alarmați și nu renunțați la turele montane programate, viperele au existat dinainte ca omul sa înceapă să meargă pe munte! Nu sunt nici mai multe și nici mai puține, sunt doar mai vizibile în media! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel