Casa Regală nu va fi recunoscută în noua Constituție
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
casa regala
casa regala

Rolul Casei Regale în dezvoltarea României nu va fi recunoscut în textul Constituției.  Amendamentul depus de deputatul PC Aurel Ionescu a fost respins de Comisia de revizuire, ulterior convenindu-se că o eventuală referire la Casa Regală ar putea fi introdusă în preambulul Constituției, informează Mediafax.

Potrivit amendamentului depus la Comisia de revizuire a Constituției, „Casa Regală a României este recunoscută pentru rolul istoric avut în constituirea şi dezvoltarea statului modern, naţional, unitar român. Casa Regală funcţionează potrivit Statutelor sale".

 Amendamentul a întrunit în plenul comisiei 17 voturi "împotrivă", 2 abţineri şi doar un vot "pentru", după o serie de discuţii legate de oportunitatea reglementării în textul Constituţiei a unei asemenea prevederi.

 Preşedintele Comisiei de revizuire a Constituției, Crin Antonescu, a declarat că împărtăşeşte "resortul de inspiraţie" al propunerii, dar are o îndoială de natură tehnică în ceea ce priveşte introducerea în textul fundamental a noţiunii "Casa Regală", care ar putea genera întrebări privind existenţa unei astfel de instituţii ca fiind a statului român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel