Casa Poporului, bântuită. Arhitectul-șef, mărturisire: Morți zidiți în pereți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Legendele urbane circulă și încă îi mai înspăimântă pe bucureșteni. Așa este și cea legată de Casa Poporului, în care sufletele morților s-ar plimba nestingherite.

O femeie din Iaşi este covinsă că fiul ei a murit, pe când lucra la ridicarea Palatului Parlamentului.  Băiatu avea doar 27 de ani, ar fi fost zidit într-un stâlp de la intrarea în clădire. Femeia povesteşte că, după ce nu ar fi fost admis la Facultatea de Construcții, acesta s-a angajat pe şantierul de la Casa Poporului, scrie historia.ro.

Pe 1 martie, Ştefan ar fi venit acasă, iar a doua zi a plecat înapoi în Bucureşti. De atunci nimeni nu a mai ştiut nimic de el. Mergând la București să vadă ce se întâmplă, în tren, femeia i-ar fi auzit pe mai mulți muncitori vorbind despre băiatul ei, care ar fi căzut într-un cofraj de beton şi ar fi murit îngropat acolo.

"Morți zidiţi în pereţi. Piaţa Constituţiei, pavată cu cadavre ascunse"

La fel ar fi pierit şi o tânără zidăriţă, Ana. Anca Petrescu, arhitectul-şef al Casei Poporului, care a s-a stins din viață în 2013, a vorbit despre acest eveniment, pentru Adevărul.

"S-a dezechilibrat şi s-a prăbuşit de la o înălţime de 16 metri. În total au fost 10-15 accidente mortale, iar de fiecare dată când se întâmpla o tragedie, directorul coordonator era destituit. Am auzit şi eu despre legendele morţilor zidiţi în pereţi, ba chiar la un moment-dat se spunea că Piaţa Constituţiei este pavată cu cadavre ascunse. Aberant! După fiecare accident mortal se făcea o investigaţie militară şi cădeau capete de la nivel înalt pentru asta. Până la urmă era un şantier de stat, imens, era aproape de neevitat să nu se întâmple ceva", a explicat arhitecta pentru adevarul.ro.

Vezi și: Medicamentele expirate. De ce nu trebuie să le arunci la gunoi. Ce poți face cu ele

"Mulţi şi-au găsit sfârşitul astfel"

Cei doi însă nu sunt singurele victime. Un fost soldat, Mitică A., unul dintre cei care au luat parte la lucrări confirmă.

"Grupele de muncitori erau schimbate precum şosetele. Eu nu am stat decât vreo două săptămâni acolo, că să-mi ajungă la urechi avertismentul că nu trebuie să vorbesc prea multe despre ce văd, ca să-mi fie bine. Celor care lăsau impresia că-s mai «curioşi» li se făcea vânt într-un puţ şi se arunca alcool peste ei că să se creadă că au murit din cauza băuturii. Mulţi şi-au găsit sfârşitul astfel, aşa am auzit", spune bărbatul.

Legendele urbane spun că Palatul Parlamentului este bântuit de fantome, care apar noaptea pe coridoarele clădirii, rup sigilii, fluieră sau fac să ţiuie sistemele de securitate., scrie historia.ro. "Anca" este una dintre ele. O tânără de 20 de ani, cu o rochie de vară cu desen floral, care se arată doar personalului în uniformă şi cere ajutor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel