Casa lui Iohannis, urmărire penală in rem. Chirieac: Se va deconta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
Parchetul General a început urmărirea penală in rem în dosarul casei lui Iohannis. Analistul Bogdan Chirieac susține că este o mare lovitură din punct de vedere politic. 

"Din punct de vedere politic, Dacian Cioloş a mai făcut un pas, a mai urcat o treaptă, în momentul acesta, către turul doi al prezidenţialelor. Dosarul deschis in rem nu ştiu dacă vă trece şi in personam, o să spuneţi că preşedintele are imunitate, are, dar în faţa electoratului nu are. Deci asta este o poveste care poate afecta şi mai mult viitoarea campanie electorală prezidenţială de care, cinstit vorbind, ne mai despart douăsprezece luni. A început numărătoarea inversă. Nu mai vorbim de ani, ci vorbim de luni în momentul acesta", a declarat Bogdan Chirieac la România TV.

"Se va deconta"

"Este o lovitură mai ales pentru că se va deconta expresia aia cu "Niște penali au vrut să facă" nu știu ce și nu știu cum. Ei, chestia asta cu penalii iată că se răzbună peste timp. Deci să nu credeți că va ezita coaliția să bată șaua pe sintagma "preşedinte penal". Mai departe, rămân juriștii. Din punctul meu de vedere, orice ar fi fost, s-a întâmplat cu mult timp în urmă, e o faptă prescrisă, nu știu ce spune legea, dar oricum s-a întâmplat acum foarte multă vreme. Deci nu știu dacă are vreo relevanță juridică pentru președinte și familia sa, dar politic e un handicap major", a mai declarat analistul.

"Această chestiune va avea importanță în plan politic"

"Chestiunea cu casele era cunoscută bine în campania din 2014. Nu a avut nicio relelvanţă, mai ales că s-au spus lucruri îngorzitoare şi false despre preşedintele Iohannis în acea vreme, despre copii, despre nu ştiu ce...Publicul din România nu a ţinut seama, nu a crezut. Între timp, dânsul, fără niciun motiv, a fost împins în zona de 5% a lui Traian Băsescu, zona asta pe care astăzi o numim extremistă, haştgistă, anarhică. Dânsul a încercat să vină pe un cal alb, cavalerul dreptăţii, "niște penali", avea ochii și urechile închise la abuzurile inimaginabile care se petreceau în România. Din acest moment, din cauza atitudinii, această chestiune va avea importanță în plan politic. În plan juridic, eu cred că nu mai are. Cred că ultimul lucru care mai trebuie întâmplat în seara asta este să aduci un președinte la bară, chiar nu trebuie să se întâmple asta. Totuși, nu suntem Columbia Europei, nici pe departe, dar din punct de vedere poltic aici, poziționarea sa, ce a pierdut în această perioadă, lucrul ăsta îi creează un și mai mare handicap în a intra în turul doi al prezidențialelor de anul viitor. În 2016 era primarul care avea cele mai mari realizări în transformarea orașului pe care îl păstorea. Sibiu arăta ca un oraș civilizat din Spania sau Austria din multe puncte de vedere. Iar neamțul, pentru noi neamț înseamnă seriozitate, muncă grea, rezultate, l-am privit cu toții ca pe cel trimis de Dumnezeu, ca la Centenar, la 100 de ani, cum Carol I a adus România în epoca modernă, Klaus Iohannis să ne scoată din zona gri a Europei de Est, din zona gri a Uniunii Europene și să ne pună la masă cu Germania", a încheiat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel