Casa din copilărie a legendarului boxer Muhammad Ali, scoasă la vânzare pentru 1,5 milioane de dolari
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Facebook Muhammad Ali
Sursa Foto: Facebook Muhammad Ali
Casa din copilărie lui Muhammad Ali din Kentucky a fost scoasă la vânzare.

Casa cu două dormitoare și o baie din Louisville, Kentucky, a fost transformată într-un muzeu care a oferit o perspectivă în primii ani de viață ai "The Greatest" (Celui mai mare), când încă purta numele de Cassius Clay.

Aceasta a fost scoasă pe piață marți, împreună cu două case vecine - una a fost transformată într-un centru de primire și magazin de cadouri, iar cealaltă trebuia să devină o chirie pe termen scurt.

Proprietarii cer 1,5 milioane de dolari (1,1 milioane de lire sterline) pentru cele trei proprietăți. Găsirea unui cumpărător dispus să mențină casa copilăriei lui Ali ca muzeu ar fi "cel mai bun rezultat posibil", a declarat coproprietarul George Bochetto.

"Aceasta este o parte din Americana", a declarat Bochetto, un avocat din Philadelphia și fost comisar de box al statului Pennsylvania.

"Acest lucru face parte din istoria noastră. Și trebuie să fie tratată și respectată ca atare", a completat el.

Muzeul a fost deschis cu puțin timp înainte de moartea boxerului, în 2016.

"Dacă intri în această casă... te întorci în 1955 și te afli în mijlocul casei familiei Clay"

Bochetto și partenerul său de afaceri de la acea vreme au renovat casa. Ei au dus-o la forma în care arăta atunci când Ali locuia acolo cu părinții și fratele său mai mic.

"Dacă intri în această casă... te întorci în 1955 și te afli în mijlocul casei familiei Clay", a declarat
a declarat Bochetto într-un interviu din 2016.

Folosind fotografii vechi, dezvoltatorii au reprodus mobilierul, aparatele, operele de artă și chiar exteriorul său roz din zilele în care Ali a locuit acolo.

Muzeul a prezentat videoclipuri axate pe povestea educației lui Ali, nu pe cariera sa istorică de boxer. "Pentru mine, aceasta este povestea cea mai mare și cea mai importantă", a declarat Bochetto într-un interviu acordat săptămâna trecută.

Ali a locuit în casă atunci când a plecat la Jocurile Olimpice din 1960 de la Roma, de unde s-a întors medaliat cu aur, lansând o carieră care l-a transformat într-una dintre cele mai cunoscute fețe din lume și devenind de trei ori campion de box la categoria grea.

În ciuda debutului său de profil înalt, muzeul s-a confruntat cu probleme financiare și s-a închis la mai puțin de doi ani de la deschidere.

Muzeul este situat într-un cartier din vestul orașului Louisville, la câțiva kilometri de centrul orașului, unde Centrul Muhammad Ali păstrează moștenirea sa umanitară și de box.

Pe măsură ce eforturile de redeschidere a muzeului copilăriei au stagnat, ofertele de a muta casa de 1.200 de metri pătrați în Las Vegas, Philadelphia și chiar în Arabia Saudită au fost refuzate, a declarat Bochetto.

"Nu aș face asta pentru că este o piesă importantă a istoriei din Louisville, a istoriei din Kentucky și cred că trebuie să rămână acolo unde este", a spus el, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel