Casa Albă: SUA nu văd vreo amenințare militară imediată pentru Republica Moldova
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Autoritățile americane spun că Republica Moldova este în acest moment în afara unui pericol de amenințare militară.

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al Casei Albe, a precizat că Rusia urmărește vulnerabilizarea Guvernului Republicii Moldova, cu scopul probabil al unei eventuale instaurări la Chișinău a unei administrații mai prietenoase Federației Ruse, conform Deschide.

De asemenea, Administrația Biden consideră că Moscova lucrează pentru a semăna dezinformare cu scopul de a destabiliza situația din Republicii Moldova.

SUA nu văd nicio amenințare de natură militară pentru Republica Moldova

Administrația Biden nu vede nicio amenințare militară imediată pentru Republica Moldova. Totuși, SUA urmăresc îndeaproape activitățile Rusiei, îngrijorându-se de eforturile continue ale Kremlinului de a destabiliza Europa.

„După cum cunoașteți de asemenea, președintele Biden s-a întâlnit luna trecută cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu la Varșovia, unde au discutat despre războiul Rusiei. În cadrul acelei întrevederi Președintele Biden a reafirmat sprijinul SUA pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, și a subliniat asistența noastră continuă pentru a ajuta Moldova să-și consolideze reziliența politică și economică, inclusiv agenda de reforme democratice și securitatea sa energetică. La fel ca și președinta Sandu, nu vedem nicio amenințare militară imediată pentru Moldova. Însă, în ultimele săptămâni, doamna Sandu a avertizat public că Rusia încearcă să destabilizeze Moldova. Noi avem aceleași îngrijorări”, a spus Kirby.

În plus, și ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent Logsdon, a menționat că este conștient că aceste informații sunt îngrijorătoare, deși nu neapărat surprinzătoare pentru mulți cetățeni ai Moldovei, martori, de câteva zeci de ani încoace, ai influenței maligne a Rusiei aici.

„După cum am spus din momentul lansării de către Rusia a invaziei sale brutale și neprovocate în Ucraina, noi nu vedem indicii ale vreunei amenințări militare imediate la adresa Republicii Moldova”, a menționat Kent Logsdon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel