Data publicării:

Casa Albă se concentrează pe asigurarea unui coridor sigur pentru scoaterea americanilor din Gaza

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @atiwat2610
FOTO: Freepik @atiwat2610
Casa Albă se concentrează pe asigurarea unei treceri sigure din Fâșia Gaza în Egipt, pentru cetățenii americani.

Consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat duminică că Statele Unite ale Americi se concentrează pe asigurarea că cetățenii americani pot găsi  un colidor sigur din Gaza în Egipt, relatează Reuters.

Militarii israelieni au anunțat duminică că vor continua să permită locuitorilor din Gaza să evacueze spre sud înaintea unei posibile operațiuni terestre a forțelor lor în Fâșia Gaza, în represalii pentru atacurile fără precedent ale militanților Hamas din urmă cu opt zile.

Sullivan, care a vorbit la emisiunea ”Face the Nation” de la CBS, a mai spus că SUA se asigură că populația civilă mai largă care părăsește Gaza are acces la hrană, apă, medicamente și adăpost.

Cum se poate ieși din zona de război

Potrivit Ministerului de Externe al SUA, Guvernul SUA va facilita ieșirea din  zona de conflict din Orientul Mijlociu.

Zboruri charter de la Ben Gurion

Disponibilitatea comercială rămâne limitată la Aeroportul Ben Gurion. Guvernul SUA facilitează transportul cu zboruri charter pentru cetățenii americani; îndemnăm pe cei care doresc să plece să profite de aceste zboruri charter în timp ce sunt disponibile.

Duminică, 15 octombrie, cetățenii americani trebuie să ajungă la Terminalul 3 al Ben Gurion și să caute o masă cu drapelul SUA, unde personalul Ambasadei SUA va fi prezent pentru a oferi instrucțiuni suplimentare și asistență.

Plecare cu navă din Haifa

Guvernul SUA ajută cetățenii americani și membrii apropiați ai familiilor cu documente de călătorie valabile să plece din Haifa pe mare către Cipru pe 16 octombrie 2023.

Îmbarcarea începe la ora 8 dimineața, ora locală. Cetățenii americani trebuie să ajungă la terminalul pasagerilor din portul Haifa cel târziu până la ora 9 dimineața, ora locală. Îmbarcarea se va face în ordinea sosirii și este limitată în funcție de spațiul disponibil, se arată pe siteul oficial american.

Citește și: Scoaterea românilor din Gaza. Chirieac: ”Dacă va fi o cale de ieșire pentru americani, va fi una și pentru români

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel