Casa Albă duce lipsă de pahare de cristal pentru evenimente
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Casa Albă duce lipsă de pahare de cristal pentru evenimente.

„Ultimul serviciu complet de cristal pentru cinele de stat de la Casa Albă a fost comandat în timpul lui Nixon", a explicat Stewart McLaurin, președintele Asociației Istorice a Casei Albe, organizație non-profit fondată în 1961 de către prima doamnă de atunci, Jacqueline Kennedy, pentru a conserva „Casa Poporului", notează ANSA.

Soții Reagan - după cum explică CNN - au dăruit Casei Albe 130 de pahare Steuben, dar acestea trebuiau să fie folosite doar pentru evenimentele din reședința privată.

Marile dineuri de stat din epoca Barack Obama au confirmat nevoia disperată de pahare noi. Problema i-a fost apoi pasată fostei prime doamne Melania Trump, care ar fi refuzat să îndeplinească sarcina.

Pe măsură ce soții Biden trec la un program social mai normal, lipsa paharelor de cristal devine o problemă tot mai presantă, scrie CNN.

Potrivit lui Stewart McLaurin, nevoia de pahare de cristal - aproximativ 120 - 160 de seturi - este la fel de importantă ca orice alt element al unui eveniment special la Casa Albă, precum porțelanul și argintăria. Există destul porțelan, se pare, și suficientă argintărie pentru a aranja câteva mese pentru serviciul VIP. 

Designul cristalului prezidențial, la fel ca și cel al porțelanului prezidențial este un semn distinctiv al stilului unei anumite administrații. Eleanor Roosevelt a comandat pahare cu un vultur american gravat. Cele ale lui Kennedy au fost minimaliste, fără nimic gravat, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel