Data actualizării:
Data publicării:

Casa Albă: Ar trebui să depindă de palestinieni cine îi va conduce în viitor

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Jake Sullivan, consilier pe probleme de securitate al Casei Albe, a făcut mai multe declaraţii privind situaţia din Fâşia Gaza. 

După ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că Israelul nu doreşte Autoritatea Palestiniană la conducerea Fâşiei Gaza după război, Jake Sullivan a declarat că "ar trebui să fie la latitudinea palestinienilor cine îi conduce în viitor şi cum va arăta guvernarea". De asemenea, Jake Sullivan susţine că SUA este implicată în negocierile privind eliberarea ostaticilor luaţi de Hamas, dar şi că americanii din Gaza vor fi scoşi în cursul zilei de duminică din zona de conflict. 

Sullivan a menţionat, însă, că nu mai sunt şanse pentru a se reveni la situaţia dinainte de 7 octombrie în Fâşia Gaza. 

CITEŞTE ŞI Autoritatea Palestiniană nu este dorită de Israel la conducerea Fâşiei Gaza. Netanyahu, anunţuri clare

De asemenea, acesta a vorbit şi despre viitoarea întâlnire dintre Joe Biden şi Xi Jinping. Preşedintele american va încerca să restabilească legăturile militare cu China, însă va discuta şi despre programul nuclear iranian cu preşedintele Chinei, conform Reuters. 

Joe Biden va fi faţă în faţă cu Xi Jinping pentru prima dată în ultimul an miercuri, la Summit-ul de Cooperare economică Asia-Pacific. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel